Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της Αγροτικής Τράπεζας.

Ως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης που ασκήθηκε από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τις εξελίξεις.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, οι δύο άσκησαν πολύ μεγάλη πίεση και απείλησαν ότι δεν θα γίνει ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αν υπάρχει μια τράπεζα κρατική, ειδικού σκοπού.

Και η απόφαση, προσέθεσε, ελήφθη σε τεχνικό επίπεδο από την ΕΚΤ και την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ όπως είπε, είχε προηγηθεί άτυπος διάλογος μεταξύ της ΤτΕ και των άλλων τραπεζών, προκειμένου να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους σε σχέση με την ΑΤΕ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το βασικό ήταν να σωθούν οι θέσεις του προσωπικού με την πλήρη απορρόφηση του όλου δικτύου και όλου του προσωπικού, με πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Χαρακτήρισε πολιτική αθλιότητα τη δήλωση του κ. Τσίπρα, που χαρακτήρισε «λήσταρχους» τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, για την απόφαση ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ, και αναρωτήθηκε αν ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε απόλυση του προσωπικού της Τράπεζας και περιδίνηση ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος.

Επίσης, μίλησε για εύκολα λόγια και επικρίσεις από τους κ. Τσίπρα και Καμμένο, στα οποία το ΠΑΣΟΚ δεν απαντά.

«Αδιαφορούμε για ύβρεις και γελοιότητες», είπε, προσθέτοντας ότι «όλα έχουν κάποιο όριο».

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια ανοικτής συζήτησης για την Αγροτική Τράπεζα είπε ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια διαδικασία εν κρυπτώ εκποίησης και λεηλασίας του δημόσιου πλούτου».

‘Εκανε λόγο για σκάνδαλο με το οποίο ενδεχομένως να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί εμπόδιο στην ολοκλήρωση της διαδικασίας με όση δύναμη έχει εντός και εκτός Βουλής.

Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ: «Ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο, που δεν έχει καταλάβει ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρό τραπεζικό σύστημα και μεταρρυθμίσεις, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οπαδοί της δραχμής. Θα μπορούσαν σε άλλο πλανήτη να διεκδικούν νόμπελ οικονομίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ