Λεωφορείο-ρομπότ κάνει κάμψεις στο Λονδίνο των Ολυμπιακών
Το διώροφο αυτό κόκκινο λεωφορείο προφανώς διαφέρει από τα άλλα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου. Το London Booster, έργο του Τσέχου καλλιτέχνη David Cerny, είναι ένα λεωφορείο επτά τόνων με ρομποτικούς βραχίονες που το βοηθούν στην προπόνηση για τους Ολυμπιακούς, κάνοντας... press-ups.
Το διώροφο αυτό κόκκινο λεωφορείο προφανώς διαφέρει από τα άλλα που κυκλοφορούν στους δρόμους του Λονδίνου.
Το London Booster, έργο του Τσέχου καλλιτέχνη David Cerny, είναι ένα λεωφορείο επτά τόνων με ρομποτικούς βραχίονες που το βοηθούν στην προπόνηση για τους Ολυμπιακούς, κάνοντας… press-ups.
Σε κάθε press-up, το London Booster ακούγεται να αγκομαχά (με την συνδρομή ηχητικών εγγραφών που αναπαράγονται συγχρονισμένα με κάθε ανεβοκατέβασμα).
Το λεωφορείο-ρομπότ βρίσκεται έξω από την έδρα της ομάδας των αθλητών της Τσεχίας που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο.
O αντισυμβατικός καλλιτέχνης, το έργο του οποίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο, παρουσιάζει το London Booster ως ένα γλυπτό που θυμίζει μια άσκηση κοινή για όλους τους αθλητές, τα push-ups. Οι κάμψεις είναι όμως και μια μορφή τιμωρίας στον στρατό και στη φυλακή, αναφέρει ο καλλιτέχνης. «Μια οικουμενική, κοινή φυσική άσκηση με μια μεγάλη δόση ειρωνείας».
In.gr Τεχνολογία
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα! (vid)
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442