Κύκλωμα έκδοσης πλαστών επιδομάτων ανεργίας εξαρθρώθηκε στην Κρήτη
Επιδόματα-«μαϊμού» από τον ΟΑΕΔ επιχειρούσαν να εισπράξουν επιτήδειοι μέσω κυκλώματος που είχε στήσει στο Ηράκλειο Κρήτης λογιστικό γραφείο. Η παράνομη δράση, ωστόσο, σταμάτησε με την αποκάλυψη της υπόθεσης, ύστερα από μακρά έρευνα του προϊσταμένου και υπαλλήλων του Οργανισμού στο Ηράκλειο.
Επιδόματα-«μαϊμού» από τον ΟΑΕΔ επιχειρούσαν να εισπράξουν επιτήδειοι μέσω κυκλώματος που είχε στήσει στο Ηράκλειο Κρήτης λογιστικό γραφείο.
Η παράνομη δράση, ωστόσο, σταμάτησε με την αποκάλυψη της υπόθεσης, ύστερα από μακρά έρευνα του προϊσταμένου και υπαλλήλων του Οργανισμού στο Ηράκλειο.
Το κύκλωμα, στο οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς»- φέρεται επικεφαλής λογίστρια, έφτιαχνε αντί αδράς αμοιβής πλαστές βεβαιώσεις απόλυσης από υπαρκτούς, αλλά και ανύπαρκτους εργοδότες, και πλαστογραφούσε στοιχεία για ένσημα, που δεν υπήρχαν, με στόχο να εισπράττουν επιδόματα ανεργίας αλλοδαποί.
Έπειτα από μήνες ερευνών από τον ΟΑΕΔ Ηρακλείου, η υπόθεση «δέθηκε» με τη συνδρομή όλων των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΣΔΟΕ, ΙΚΑ) και κατατέθηκε από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, Γιάννη Πάγκαλο, μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ηρακλείου που τώρα αναμένεται να ασκήσει διώξεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΟΑΕΔ Ηρακλείου εντόπισε 21 περιπτώσεις αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν καταθέσει τα πλαστογραφημένα έγγραφα ζητώντας να πάρουν επίδομα ανεργίας.
Μερικοί από αυτούς μάλιστα έχουν ήδη κληθεί από την υπηρεσία κι έχουν ομολογήσει ότι τα χαρτιά τους είναι πλαστογραφημένα και ότι τους τα έφτιαχνε λογίστρια, η οποία πληρωνόταν 200 ευρώ ανά κεφάλι.
Σημειώνεται ότι, αν δεν εντοπιζόταν η δράση του κυκλώματος οι «άνεργοι» θα εισέπρατταν, σε πρώτη φάση από τον ΟΑΕΔ 80.000 ευρώ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής