«Χρησμός» από την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τον Αύγουστο
Τη σύγκληση, εντός Αυγούστου, έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής «βλέπει» η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ. Όπως επισημαίνει, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Osterreich, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, «αλλά και στην Κύπρο», αυξάνεται η πιθανότητα για την πραγματοποίηση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Τη σύγκληση, μέσα στον Αύγουστο, έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής «βλέπει» η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.
Όπως επισημαίνει, σε δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, «αλλά και στην Κύπρο», αυξάνεται η πιθανότητα για την πραγματοποίηση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής.
Μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, η υπουργός είχε αποσαφηνίσει κατηγορηματικά πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.
Σχολιάζοντας, εξάλλου, τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του Γερμανού αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ, πως μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει, η Φέκτερ είχε τονίσει ότι αναμένεται η έκθεση της τρόικας τον Σεπτέμβριο που θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα.
Μόνον τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, για το τι θα γίνει με την καταβολή της βοήθειας, είπε η κ. Φέκτερ και, σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές παραλήψεις από τους Έλληνες, υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι μεταρρυθμίσεις και, ειδικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει στασιμότητα.
Κατά την άποψή της, αν το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της βοήθειας και η ίδια θεωρεί πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442