Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιστορικό χαμηλό κόστος δανεισμού για την Γερμανία

Ιστορικό χαμηλό κόστος δανεισμού για την Γερμανία

Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί κεφάλαια για 30 χρόνια κατέβαλε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δύο μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης από τους Moody’s σε «αρνητικές». Η απόδοση ή το επιτόκιο επιστροφής, κατά τη δημοπρασία γερμανικού χρέους διάρκειας 30 ετών, υποχώρησε στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%, αναφέρει σε ανακοίνωση η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε την πώληση.

Ιστορικό χαμηλό επιτόκιο για να δανειστεί κεφάλαια για 30 χρόνια κατέβαλε η Γερμανία, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, δύο μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της κορυφαίας οικονομίας της Ευρώπης από τους Moody’s σε «αρνητικές».

Η απόδοση ή το επιτόκιο επιστροφής, κατά τη δημοπρασία γερμανικού χρέους διάρκειας 30 ετών, υποχώρησε στο επίπεδο ρεκόρ του 2,17%, αναφέρει σε ανακοίνωση η Bundesbank, η οποία διοργάνωσε την πώληση.

Στην τελευταία δημοπρασία 30ετών γερμανικών ομολόγων τον Απρίλιο, η Γερμανία κατέβαλε μέσο επιτόκιο 2,41%. Η ζήτηση ήταν επίσης ισχυρή. Η Bundesbank αναφέρει ότι έλαβε συνολικές προσφορές αξίας 3,37 δισ. ευρώ.

Παραχωρήθηκαν γύρω στα 2,32 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η λεγόμενη αναλογία προσφοράς προς κάλυψη ανήλθε στο 1,5, με 678 εκατομμύρια ευρώ να προορίζονται για σκοπούς αγορών, σημειώνει στην ανακοίνωση η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024