
Αίρεται ο περιορισμός για την απόκτηση ποσοστού άνω του 20% σε ΔΕΚΟ
Στην κατάργηση του άρθρου 11 του νόμου 3631/2008, σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε επενδυτή να κατέχει ποσοστό άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών. Η κατάργηση της διάταξης αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά και απαίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η Διοίκηση του οποίου εκ της συστάσεώς του είχε ζητήσει την κατάργηση της διάταξης του ευρύτερα γνωστού και «νόμου Αλογοσκούφη».
Στην κατάργηση του άρθρου 11 του νόμου 3631/2008 σύμφωνα με το οποίο δεν επιτρέπεται σε επενδυτή να κατέχει ποσοστό άνω του 20% του μετοχικού κεφαλαίου δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα θα προχωρήσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών.
Η κατάργηση της διάταξης αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, αλλά και απαίτηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) η Διοίκηση του οποίου εκ της συστάσεώς του είχε ζητήσει την κατάργηση της διάταξης του ευρύτερα γνωστού και «νόμου Αλογοσκούφη».
Πρόκειται για το άρθρο με το οποίο ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε σταματήσει την απόκτηση ποσοστού άνω του 20% στον ΟΤΕ από τη MIG, θέτοντας ως προαπαιτούμενο προγενέστερη έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.
Προκειμένου να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις που ήδη βρίσκονται σε τέλμα η κυβέρνηση θα καταργήσει το επίμαχο άρθρο ώστε να απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου στρατηγικών επενδυτών σε ΔΕΚΟ που διαχειρίζονται υποδομές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Είναι η άσκηση η «ασπίδα» κατά του άγχους;
- Άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές – Έως 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Αρχεία Έπσταϊν: Αρχίζουν έρευνες στη Βρετανία – Τι ακριβώς περιμένουν στις ΗΠΑ;
- Η μακροχρόνια σχέση «σκοτώνει» τον έρωτα;
- Εθισμένο στη Μετανάστευση το Λονδίνο: σωσίβιο για την οικονομία ή βόμβα για το μέλλον;
- Γροιλανδία, η επιστροφή – Τα ηγεμονικά σχέδια του Τραμπ μπαίνουν σε νέα φάση
- Δημογραφικό: Η Ελλάδα γερνάει και ερημοποιείται
- Φραντσέσκο Σαρατσένο: Η Ιταλία είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλά όχι λόγω χρέους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442