«Νέα Σεισάχθεια» πρότεινε ο Αλ.Τσίπρας, ασκώντας δριμεία κριτική στον Αντ.Σαμαρά
Πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Πρότεινε την ολική διαγραφή χρεών όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, τη μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων όσων δανειοληπτών έχουν υποστεί μείωση του ονομαστικού εισοδήματός τους και πλαφόν 30% των μηνιαίων αποδοχών στην καταβολή δόσης. O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα ο Σαμαράς θα διαπραγματεύεται τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα».
Πρόταση νόμου για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών παρουσίασε το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Η πρόταση περιλαμβάνει:
Την ολική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (7.178 κατ’ άτομο και 15.073 για τετραμελή οικογένεια).
Τη μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών έχουν υποστεί μείωση του ονομαστικού εισοδήματός τους.
Η διαγραφή θα αντιστοιχεί στο ποσοστό μείωσης του εισοδήματός τους από 1/1/2010 μέχρι σήμερα.
Τη μείωση των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες ενός ατομικού δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, έτσι ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων προς όλες τις τράπεζες να μην ξεπερνά το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών.
Το υπόλοιπο ποσό άνω του 30%, της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη, θα διαγράφεται οριστικά.
Οι μειώσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση και να αναθεωρούνται στο τέλος του έτους, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται ενδεχόμενες μεταβολές στο συνολικό ετήσιο εισόδημα.
Την εκλογίκευση των επιτοκίων, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και τα όρια υπεραναλήψεως.
Το πάγωμα κάθε διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης ή εκτέλεσης των απαιτήσεων από την κατάθεση της αιτήσεως.
Τη θέσπιση αναγκαστικών κανόνων ρύθμισης για τις τράπεζες, ώστε οι δανειολήπτες να μην εξαρτώνται από χρονοβόρες και πολυδάπανες δικαστικές διαδικασίες.
O κ. Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «σε ένα χρόνο από σήμερα ο Σαμαράς θα διαπραγματεύεται τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα».
Παράλληλα, κάλεσε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το δανεισμό των τραπεζών και την έκθεση της Blackrock.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα