Σταθερή παρέμεινε η πιστωτική επέκταση στην Ευρωζώνη στο δεύτερο τρίμηνο 2012
Σταθερές παρέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο 2012 οι χορηγήσεις δανείων στην Ευρωζώνη παρά την όξυνση της κρίσης χρέους. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η πιστωτική επέκταση κινήθηκε σταθεροποιητικά με τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις να αυξάνονται κατά 10% σε καθαρούς όρους, σε σύγκριση με 9% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, με το ρυθμό χορήγησης στεγαστικών δάνειων να υποχωρεί στο 13%, από 17% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και τα καταναλωτικά δάνεια να αυξάνονται στο 7%, από 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Σταθερές παρέμειναν στο δεύτερο τρίμηνο 2012 οι χορηγήσεις δανείων στην Ευρωζώνη παρά την όξυνση της κρίσης χρέους.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2012 η πιστωτική επέκταση κινήθηκε σταθεροποιητικά με τις χορηγήσεις προς τις επιχειρήσεις να αυξάνονται κατά 10% σε καθαρούς όρους, σε σύγκριση με 9% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, με το ρυθμό χορήγησης στεγαστικών δάνειων να υποχωρεί στο 13%, από 17% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 και τα καταναλωτικά δάνεια να αυξάνονται στο 7%, από 5% στο πρώτο τρίμηνο του 2012.
Μάλιστα, η ΕΚΤ επισημαίνει πως η καθαρή πιστωτική σύσφιγξη στο δεύτερο τρίμηνο του 2012 ήταν πολύ χαμηλότερη σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Στις επιχειρήσεις η πιστωτική επέκταση ήταν μικρότερη καθώς έγιναν πιο αυστηρά τα κριτήρια δανειοδότησης, ενώ αντιθέτως δεν υπήρχε κάποια επιδείνωση στην περίπτωση των νοικοκυριών.
Για το τρίτο τρίμηνο του 2012 (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμά πως οι τράπεζες της ζώνης του ευρώ δεν θα διαφοροποιήσουν την πολιτική χορηγήσεών τους.
Έτσι, τα δάνεια προς τις επιχειρήσεις αναμένεται να αυξηθούν κατά 10% στο τρίτο τρίμηνο 2012, τα στεγαστικά δάνεια θα αυξηθούν κατά 5% σημειώνοντας αποκλιμάκωση, ενώ στη καταναλωτική πίστη αναμένεται επέκταση έως 2% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012, έναντι 7% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442