Ρύθμιση-ανάσα για τους δανειολήπτες μελετά η κυβέρνηση
Ρύθμιση-ανάσα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα τραπεζών έχει υποβάλει σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο διάστημα η Ελλάδα βρίσκεται στο Μνημόνιο. Η βασική πρόταση προβλέπει τη μείωση των καταβολών στο ένα τρίτο της τρέχουσας δόσης, με το υπόλοιπο ποσό να κεφαλαιοποιείται άτοκα. Στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Ρύθμιση-ανάσα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μελετά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα τραπεζών έχει υποβάλει σειρά προτάσεων για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών όσο διάστημα η Ελλάδα βρίσκεται στο Μνημόνιο.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η βασική πρόταση προβλέπει τη μείωση των καταβολών στο ένα τρίτο της τρέχουσας δόσης, με το υπόλοιπο ποσό να κεφαλαιοποιείται άτοκα.
Για παράδειγμα, εάν κάποιος πληρώνει μηνιαία δόση 1.000 ευρώ για ένα στεγαστικό δάνειο, με τη νέα ρύθμιση θα πληρώνει 300 ευρώ για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται στο Μνημόνιο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν όσοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).