Για τον πλούτο επιτίθεται ο Ομπάμα στον Ρόμνεϊ, ενθυμούμενος «φτωχικά παιδικά χρόνια»
Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ. Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στο βροχερό Γκλεν Άλεν στη Βιρτζίνια, κατηγόρησε τον αντίπαλό του, Ρεπουμπλικάνο, Μιτ Ρόμνεϊ για τον πλούτο που απόλαυσε και απολαμβάνει, ενώ θυμήθηκε τα δικά του φτωχικά παιδικά χρόνια.
Ανεβαίνουν οι τόνοι της προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ. Το Σάββατο, ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος εκφώνησε ομιλία στο βροχερό Γκλεν Άλεν στη Βιρτζίνια, κατηγόρησε τον αντίπαλό του, Ρεπουμπλικάνο, Μιτ Ρόμνεϊ για τον πλούτο που διαθέτει, ενώ θυμήθηκε τα δικά του φτωχικά παιδικά χρόνια.
Ο Μπαράκ Ομπάμα αντιπαρέβαλε την παιδική του ηλικία σε μια οικογένεια με μεσαίο εισόδημα, με την οικονομική επιφάνεια του Μ.Ρόμνεϊ, λέγοντας ότι ο αντίπαλός του στερείται επαφής με τον μέσο πολίτη-ψηφοφόρο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια, όταν η οικογένειά του πήγαινε για διακοπές με το υπεραστικό λεωφορείο, κάνοντας μπάνια στην πισίνα ενός μοτέλ για να δροσιστεί.
Ο Ομπάμα κατηγόρησε τον Ρόμνεϊ ότι, ενώ ζει μια πλούσια ζωή, εντούτοις συνεχώς αναγάγει την προεδρία των ΗΠΑ για τα τεκταινόμενα στο πεδίο της ομοσπονδιακής οικονομίας, χωρίς όμως ποτέ να προτείνει κάποιες λύσεις.
«Ο Ρόμνεϊ είναι το πρόβλημα, όχι η λύση» είπε.
Συνέχισε την επίθεσή του στον Ρόμνεϊ, κάνοντας αναφορά στις ξένες εταιρείες που έχουν Ρεπουμπλικάνοι, κυρίως στην Bain Capital, όπου ο Ρόμνεϊ σύμφωνα με την Boston Globe ήταν -σύμφωνα με στοιχεία που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς- μοναδικός ιδιοκτήτης, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος μέχρι το 2002.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε σε προσωπικό επίπεδο τον αντίπαλό του, που δημόσια έχει τραγουδήσει το τραγούδι «Η Αμερική η όμορφη».
«Κάθε μέρα, που περνά, ο πρόεδρος Ομπάμα σημειώνει ένα νέο χαμηλό» σχολίασε η εκπρόσωπος του Ρόμνεϊ, Αντρέα Σάουλ.
«Είναι ντροπιαστικό, λυπηρό, που ο πρόεδρος Ομπάμα ειρωνεύτηκε την “Αμερική την όμορφη”. Λυπηρό, όχι όμως εκπληκτικό, για έναν άντρα που εγκαινίασε την προεδρία του με απολογίες» τόνισε.
Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ παρενέβη και ζήτησε από τον Αμερικανό πρόεδρο να απολογηθεί, επειδή του επιτέθηκε για «την επαγγελματική του σταδιοδρομία».
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν ισοψηφία Ομπάμα-Ρόμνεϊ ή ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος θα περιοδεύσει τη Δευτέρα στο Οχάιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
- Τραμπ Vs Μελόνι: Η κοινή αντι-woke ατζέντα δεν στάθηκε αρκετή για να σώσει τη συμμαχία τους
- Αγροτικές επιδοτήσεις: Προσυμπληρωμένες αιτήσεις με ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, ΚΑΔ και περιορισμός των μεσαζόντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)





























![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442