Φοιτητές Ιατρικής ενισχύουν εθελοντικά Κέντρα Υγείας της Β.Ελλάδας
Τα Κέντρα Υγείας περιοχών της Βόρειας Ελλάδας θα ενισχύσουν εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο διάστημα από 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.
Τα Κέντρα Υγείας περιοχών της Βόρειας Ελλάδας θα ενισχύσουν εθελοντικά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους 70 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. στο διάστημα από 16 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.
Η κίνηση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) με στόχο την κοινωνική προσφορά και παράλληλα την εκπαίδευση των φοιτητών.
Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 6 επταήμερα στα Κέντρα Υγείας Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών.
Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ, Κώστας Ιμπριάλος, το πρόγραμμα ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας εφαρμοζόταν και παλαιότερα αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ατονήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
«Οι φοιτητές μετέχουν εθελοντικά και διαμένουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των Κέντρων Υγείας. Τα έξοδα μετάβασης και διατροφής πρέπει να τα καλύπτουν οι ίδιοι. Όταν είχαμε χορηγίες καλύπτονταν τα έξοδα αυτά χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι. Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση του έργου των ιατρών των Μονάδων Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα κατά τους θερινούς μήνες, οπότε παρουσιάζονται αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής αιχμής και των κλιματολογικών συνθηκών», πρόσθεσε ο κ.Ιμπριάλος.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών