To VW Polo WRC θα κάνει το ντεμπούτο του στο Rally d’Italia
Πρόωρη πρεμιέρα για την WRC έκδοση του VW Polo. Ο ανταγωνισμός και το marketing επέβαλαν την πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα στο τέλος αυτής της χρονιάς έστω και χωρίς να βαθμολογηθεί.
Ο Carlos Sainz βρίσκεται ήδη με την ομάδα της Volkswagen στην Ιταλία όπου δοκιμάζει το Polo WRC.
Η Volkswagen θα κάνει το ντεμπούτο της εκεί (στο Rally d’Italia) τον Οκτώβριο μετά από μια συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε μεταξύ του Γερμανού κατασκευαστή και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (F.I.A.)
Οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν το Polo R WRC να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Αργεντινή (λόγω marketing) όμως οι Γερμανοί δεν ήταν έτοιμοι.
Στη συνέχεια οι ιθύνοντες μίλησαν για το ράλλυ Γερμανίας όμως η FIA δεν το επέτρεψε έτσι η μέση λύση βρέθηκε με το ράλλυ Ιταλίας. Αυτό άφησε να διαρρεύσει ο επικεφαλής marketing της ομάδας Stefan Moser.
Η πρώτη επιλογή για την VW ήταν η συμμετοχή του Polo ως πλοηγού αυτοκινήτου αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.
“Δεν μπορεί να τρέξει το Polo ως πλοηγό αυτοκίνητο”, δήλωσε ο S. Moser και πρόσθεσε:
“Εμείς προτείναμε το πλήρωμα να λάβει μέρος δοκιμαστικά χωρίς να μετρούν οι χρόνοι του ή να βαθμολογηθεί. Θα πάρουμε την απάντηση από τη FIA για το θέμα αυτό αυτή την εβδομάδα.”
Ο Sebastien Ogier αν και δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες ήταν ευχαριστημένος με τις εξελίξεις.
“Δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες για το θέμα αυτό”, είπε ο Γάλλος και πρόσθεσε:
“Αλλά θα ήταν απογοητευτικό να μην κάνουμε μία εμφάνιση με το αυτοκίνητο. Δεν μπορούμε να είμαστε στην κατάταξη, αλλά πιστεύω πως θα γίνουν συγκρίσεις με τον ανταγωνισμό.”
auto.in.gr
- «Τα παντελόνια-θάνατος της Zara»: Οι influencer τα θεωρούν τα πιο επικίνδυνα παντελόνια στον κόσμο
- Φοιτητική στέγη: Γολγοθάς η εύρεση φοιτητικής κατοικίας – Στα ύψη τα ενοίκια, πολλά τα ασυντήρητα σπίτια
- Ιαπωνία: Νέοι κανόνες για την αυτοκρατορική διαδοχή – Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των γυναικών από τον θρόνο
- Τι αποκάλυψε ο Πατ Ράιλι για πιθανό δίδυμο Λεμπρόν – Γιάννη στους Χιτ
- Θρήνος στη Μολδαβία για την οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκιδική – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ η 7χρονη
- Κρασί: Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο γερμανικός αμπελοοινικός τομέας
- Λορέντζο Καριέρε: Το συγκινητικό μήνυμα του Γιώργου Ελευθέρας στον φίλο του
- Μπλεξίματα για την Αργεντινή από τη FIFA για το πανό για τα Φώκλαντ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442