Μετά τις Ρωσία, Λιθουανία και η Νιγηρία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Στον «μικρό τελικό» του Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στο Καράκας, η αφρικανική ομάδα επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας με 88-73, εξασφαλίζοντας το 3ο και τελευταίο εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών.
Μετά τις Ρωσία, Λιθουανία και η Νιγηρία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Στον «μικρό τελικό» του Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ στο Καράκας, η αφρικανική ομάδα επικράτησε της Δομινικανής Δημοκρατίας με 88-73, εξασφαλίζοντας το 3ο και τελευταίο εισιτήριο για το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ των ανδρών.
Η Νιγηρία θα συμμετέχει στον δεύτερο όμιλο μαζί με Ισπανία, Βραζιλία, Αυστραλία, Κίνα και Μεγάλη Βρετανία. Στον πρώτο όμιλο του ολυμπιακού τουρνουά συμμετέχουν ΗΠΑ, Αργεντινή, Γαλλία, Ρωσία, Λιθουανία και Τυνησία.
Αν και έχανε 0-1, η Έβερτον έκανε μυθική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), αλλά στο φινάλε οι «πολίτες» βρήκαν δύο γκολ και… τσίμπησαν τον βαθμό (3-3) – Προβάδισμα τίτλου για την Άρσεναλ
Συνεχίζοντας τη μάχη με τη λευχαιμία, ο Ακίλε Πολονάρα ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του και μέσα από ένα συγκινητικό μήνυμα ζήτησε από τους φιλάθλους του μπασκετ να τον θυμούνται όπως ήταν.