Για νέο Eurogroup μετά τις 9 Ιουλίου κάνουν λόγο ευρωπαϊκές πηγές
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα έχουν «πιθανώς» κι άλλη συνάντηση στις 20 Ιουλίου για να υπογράψουν το πρόγραμμα βοήθειας της Ισπανίας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές πηγές.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα έχουν «πιθανώς» κι άλλη συνάντηση στις 20 Ιουλίου για να υπογράψουν το πρόγραμμα βοήθειας της Ισπανίας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ευρωπαϊκές πηγές.
Υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» το μνημόνιο με το οποίο διαμορφώνεται το σχέδιο βοήθειας του ισπανικού τραπεζικού τομέα να υπογραφεί στις 20 Ιουλίου, κυρίως επειδή ο έλεγχος των τεσσάρων μεγάλων ισπανικών τραπεζών εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη και οι λεπτομέρειες του σχεδίου βοήθειας δεν θα είναι έτοιμες στις 9 Ιουλίου, εξήγησαν οι πηγές αυτές.
Ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας Λουίς ντε Γκίντος δήλωσε την Τρίτη ότι η Μαδρίτη «πρόκειται να διαπραγματευτεί με την (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή» τις συνθήκες βοήθειας για τις τράπεζές της, με στόχο να παρουσιάσει ήδη από τις 9 Ιουλίου ένα συγκεκριμένο ποσό.
Το πρόγραμμα της Συνόδου έχει επιφορτιστεί με συνομιλίες, κυρίως για τη βοήθεια στην Ελλάδα, σημείωσαν οι πηγές.
Άλλες ευρωπαϊκές πηγές που ερωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσαν ότι μια επιπρόσθετη σύνοδος του Eurogroup μετά τις 9 Ιουλίου δεν μπορεί να αποκλειστεί, είτε πρόκειται για κανονική συνάντηση, είτε για συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης.
Η Ευρωζώνη δεσμεύτηκε στις αρχές Ιουνίου να χορηγήσει βοήθεια έως 100 δισεκατομμυρίων ευρώ στις ισπανικές τράπεζες.
«Έχουμε έναν συνολικό υπολογισμό, σύμφωνα με τον οποίο, στη χειρότερη περίπτωση, η βοήθεια θα είναι 62 δισεκατομμύρια ευρώ» επανέλαβε ο ντε Γκίντος, επικαλούμενος τον υπολογισμό που πραγματοποίησαν ο γερμανικός οίκος Ρόλαντ Μπέργκερ και ο αμερικανικός Όλιβερ Γουάιμαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90-+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει
