Υπηρεσία ειδοποιήσεων για ακραία καιρικά φαινόμενα σε smartphone στις ΗΠΑ
Συναγερμό θα σημάνουν τα smartphone στο δρόμο ανεμοστρόβιλων, τυφώνων και χιονοστιβάδων από μια νέα υπηρεσία της Εθνικής Μετερεολογικής Υπηρεσίας στις ΗΠΑ. Η τεχνολογία τους αξιοποιείται ώστε οι χρήστες τους να λαμβάνουν έγκαιρα μια προειδοποίηση για επερχόμενες καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να απειλούν άμεσα ακόμα και τη ζωή τους.
Συναγερμό θα σημάνουν τα smartphone των χρηστών που αναμένεται να βρεθούν στο διάβα ανεμοστρόβιλων, τυφώνων και χιονοστιβάδων από μια νέα υπηρεσία της Εθνικής Μετερεολογικής Υπηρεσίας στις ΗΠΑ. Η τεχνολογία τους αξιοποιείται ώστε οι χρήστες να λαμβάνουν έγκαιρα μια προειδοποίηση για επερχόμενες καταιγίδες και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα που ενδέχεται να απειλούν άμεσα ακόμα και τη ζωή τους.
Η υπηρεσία ονομάζεται Wireless Emergency Alerts. Το μήνυμα κειμένου που στέλνει δεν θα ξεπερνά τους 90 χαρακτήρες, θα εμφανίζεται αυτόματα στην οθόνη των smartphone στην περιοχή όπου έχει σημάνει συναγερμός, θα ακούγεται ένας ιδιαίτερος ήχος και το τηλέφωνο θα δονείται. Για την λήψη του μηνύματος, δεν απαιτείται εγγραφή στην υπηρεσία και δεν επιβάλλεται χρέωση για τα μηνύματα. Όλοι οι χρήστες smartphone θα θεωρούνται αυτόματα εγγεγραμμένοι στην υπηρεσία και θα υπάρχει επιλογή για να σταματήσουν να λαμβάνουν τις επείγουσες ειδοποιήσεις.
Οι ειδοποιήσεις αφορούν ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, τσουνάμι, πλημμύρες, ακραίους ανέμους, χιονοθύελλες και καταιγίδες.
Η υπηρεσία τέθηκε σε λειτουργία την περασμένη Πέμπτη, δεν καλύπτει όμως ακόμα όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, ούτε όλους τους χρήστες smartphone. Προς το παρόν, η υπηρεσία δεν αφορά σε χρήστες iPhone, αλλά σε εκείνους με smartphone με Android ή Windows.
Associated Press
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442