Στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ οι αποφάσεις Βενιζέλου για την ανασύσταση του Κινήματος
Τη νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, που θα εμπεριέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανασύσταση του κόμματος, το οποίο πιθανότατα αλλάζει ονομασία και εμβλήματα, αναμένεται να παρουσιάσει πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας στη Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί την αποκατάσταση των σχέσεών του τόσο με τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και με την Άννα Διαμαντοπούλου, κρίνοντας ότι και τα δύο στελέχη θα πρέπει «να λειτουργήσουν ως στυλοβάτες» στην προσπάθεια ανασύστασης της παράταξης.
Τη νέα διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, που θα εμπεριέχει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ανασύσταση του κόμματος, το οποίο πιθανότατα αλλάζει ονομασία και εμβλήματα, αναμένεται να παρουσιάσει πιθανότατα στα τέλη της εβδομάδας στη Συνδιάσκεψη του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στη Συνδιάσκεψη, δεδομένου ότι όλα τα όργανα έχουν διαλυθεί και μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα υφίσταται ως επίσημος κομματικός φορέας. Σύμφωνα με Τα Νέα, το θέμα της Συμμετοχής στη Συνδιάσκεψη θεωρείται κομβικό καθώς εάν κληθούν τα μέλη του διαλυμένου Εθνικού Συμβουλίου, ουσιαστικά θα πάρουν μέρος στις εργασίες της και όλοι όσοι εξελέγησαν βουλευτές με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και παραμένουν στο Κίνημα.
Προς το παρόν έχει γίνει γνωστό ότι θα πάρουν μέρος μέλη των νομαρχιακών και περιφερειακών οργανώσεων που θα μετεξελιχθούν σε οργανώσεις ανασύστασης και πιθανότατα και αυτοδιοικητικά στελέχη.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι κύριο μέλημα του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η αποκατάσταση των σχέσεών του τόσο με τον Ανδρέα Λοβέρδο όσο και με την Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς θεωρεί ότι και τα δύο στελέχη θα πρέπει «να λειτουργήσουν ως στυλοβάτες» στην προσπάθεια ανασύστασης της παράταξης. Θεωρείται πιθανό μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ενσωμάτωσή τους στις διαδικασίες και πιθανότατα στην Πολιτική Γραμματεία που θα διορίσει το επόμενο διάστημα.
Πάντως, ο πρώην υπουργός -ο οποίος αρνήθηκε να αναλάβει σημαντικές θέσεις- τηρεί σιγήν ιχθύος, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένη να αναλάβει ρόλο.
Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που δημοσιεύει το Έθνος αναφέρουν ότι ο Γιάννης Ραγκούσης αναμένει τις ανακοινώσεις της ηγεσίας για να αποφασίσει πώς θα κινηθεί.
Την Πέμπτη, όμως, το Π80, η Ομάδα Πρωτοβουλίας που απαρτίζεται από στελέχη της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ κατά τη δεκαετία του ’80 και με πρόσωπο-κλειδί τον Γ. Ραγκούση, οργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, έχοντας σειρά ερωταπαντήσεων για τις πολιτικές εξελίξεις και, φυσικά, για την Ιπποκράτους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442