
Eurobank : Οι δηλώσεις κ. κ. Ν. Νανόπουλου στην Γενική Συνέλευση των μετόχων
Εχέγγυο διαφάνειας χαρακτήρισε σήμερα τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των ελληνικών τραπεζών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος. Μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι στόχος της Eurobank είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, η διατήρηση της ρευστότητας και η στήριξη της οικονομίας και ξεκαθάρισε ότι […]
Εχέγγυο διαφάνειας χαρακτήρισε σήμερα τη διατήρηση του ιδιωτικού χαρακτήρα των ελληνικών τραπεζών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Ν. Νανόπουλος.
Μιλώντας στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της τράπεζας ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι στόχος της Eurobank είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους, η διατήρηση της ρευστότητας και η στήριξη της οικονομίας και ξεκαθάρισε ότι τα μεγέθη της τράπεζας θα ήταν ισχυρά εάν δεν είχε προηγηθεί το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων το PSI. Στο πλαίσιο αυτό υποστήριξε πως χωρίς το PSI η Eurobank το 2011 θα είχε Βασικά Ίδια Κεφάλαια στο 9,8%.
Ο ίδιος είπε ότι οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να διατηρήσουν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα, γιατί μόνον υπό την προϋπόθεση αυτή θα μπορέσουν να στηρίξουν τους φορολογούμενους και την οικονομία. Εκτίμησε δε πως η ανακεφαλαιοποίηση θα επαναφέρει την ευρωστία στις τράπεζες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank είπε πως παρά τις καθυστερήσεις στον τομέα των μεταρρυθμίσεων έχει σημειωθεί πρόοδος στη δημοσιονομική προσαρμογή και σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να απαξιώνεται.
Ο κ. Νανόπουλος ανάφερε πως αν και οι ελληνικές τράπεζες στηρίζουν την οικονομία με υπευθυνότητα δέχτηκαν μεγάλο πλήγμα από τη μείωση των καταθέσεων, την οποία προσδιόρισε πάνω από 85 δισ. ευρώ από την αρχή της κρίσης. Σημείωσε ωστόσο πως παρά την αβεβαιότητα η Eurobank στο πρώτο τρίμηνο 2012 αύξησε κατά 500 εκατ. ευρώ τις καταθέσεις της.
Ο κ. Νανόπουλος τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι αναγκαίες ούτως ώστε να μην αποκλειστεί η Ελλάδα από την Ευρώπη. Υπογράμμισε δε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ και να παύσουν τα σενάρια περί δραχμής.
Ο κ. Νανόπουλος απεκάλυψε στους μετόχους πως η Eurobank έχει προσφύγει εναντίον της Alpha Bank στα διεθνή διοικητικά δικαστήρια αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων όσον αφορά στην ματαιωθείσα συγχώνευση των δυο τραπεζών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναυλία Metallica: Ο κιθαρίστας των Gojira με μπλούζα «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
- Το Ισραήλ απέλασε τους δύο ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Δεν απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
- Τέιλορ Σουιφτ: Στην Ελλάδα μαζί με τον σύντροφο της για τον γάμο φίλου τους
- Έρχονται άλλες 200 κάμερες στους δρόμους της Αττικής – Ποιοι οδηγοί θα μπουν στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442