
Μειώσεις μισθών και απλήρωτοι εργαζόμενοι συνθέτουν το σκηνικό της αγοράς εργασίας
Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του, όπως δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης, ο οποίος προσέθεσε ότι 120.000 με 150.000 επιχειρήσεις οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών και «χοντρικά αυτό ανταποκρίνεται σε 300 - 500.000 εργαζόμενους».
Μέσα σε 3,5 μήνες το 6,5% του εργατικού δυναμικού της χώρας έχασε, λόγω της μείωσης των μισθών με επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, πάνω από το 23% των εισοδημάτων του, όπως δήλωσε την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5 ο ειδικός γραμματέας Επιθεωρητών Εργασίας Μ. Χάλαρης.
«Πρόκειται για το πρώτο πεντάμηνο κι αφορά γύρω στις 115.000 εργαζόμενους», διευκρίνισε ο κ. Χάλαρης.
Όπως είπε, αυτό «δεν σημαίνει ότι στο υπόλοιπο εργατικό δυναμικό δεν έχει μειωθεί ο μισθός, απλώς για το υπόλοιπο 94%, έχει επέλθει γενικότερη μείωση της τάξης του 14% από το 2009-2011. Στο σύνολο μιλάμε για μειώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις, φτάνουν ακόμη και πάνω από το 30%».
Ο κ. Χάλαρης αποκάλυψε ακόμα ότι 120-150.000 επιχειρήσεις οφείλουν δεδουλευμένα 3-4 μηνών και «χοντρικά αυτό ανταποκρίνεται σε 300- 500.000 εργαζόμενους».
Επίσης, επέκρινε την τρόικα για τις προτάσεις και τις απαιτήσεις της, σημειώνοντας πως «μερικές φορές έδρασαν και πολύ άκομψα ως νονοί της νύχτας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Rihanna διαψεύδει τις φήμες που την θέλουν και πάλι έγκυο
- Διπλασιάστηκαν οι εκατομμυριούχοι τραπεζίτες στη Γαλλία την πενταετία 2019-2024
- Η τελική βαθμολογία της Euroleague – Τα ζευγάρια των play off και των play in και όλες οι ημερομηνίες
- Πορτογαλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά της σχεδιαζόμενης μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας
- Πότε παίζουν Παναθηναϊκός – Μονακό για τα πλέι ιν της Euroleague
- Κεφαλονιά: Προφυλακιστέοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για τον θάνατο της 19χρονης
