
Πού είναι η εξυπνάδα των Ελλήνων;
Επειδή το λέμε ο ένας στον άλλον δεν σημαίνει πως είναι κι αλήθεια
Μας αρέσει να περηφανευόμαστε πως ο λαός μας είναι ο πιο έξυπνος στον κόσμο. Μπορεί να είναι και έτσι αλλά εγώ δεν το βλέπω.
Έχετε ακούσει για την Peak Games; Είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία social gaming στον κόσμο και είναι Τούρκικη. Αλλά οι γείτονες δεν είναι οι μόνοι. Πολωνοί, Τσέχοι και πολλοί άλλοι κάτοικοι χωρών με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο από την Ελλάδα διαπρέπουν με τις εταιρείες τους στο χώρο της πληροφορικής και σε άλλες τεχνολογίες αιχμής. Εμείς απλώς πίνουμε τα καφεδάκια μας, κυνηγάμε τη θεσούλα στο δημόσιο ή την πρόωρη σύνταξη και αναπτύσσουμε θεωρίες συνομωσίας για να εξηγήσουμε γιατί η οικονομία μας πάει από το κακό στο χειρότερο.
Πως όμως να μην γινόμαστε όλο και φτωχότεροι όταν είμαστε από τους χειρότερους στη χρήση Internet και έχουμε τόσο χαμηλές επιδόσεις στην πληροφορική;
Υπάρχει βέβαια και η γνωστή καραμέλα των Ελλήνων που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Αλλά κι αυτή μπάζει νερό από αρκετές μεριές.
Πρώτα απ’ όλα και άλλες χώρες έχουν δικούς τους επιστήμονες που διαπρέπουν έξω και δεν έχω δει καμία μελέτη που να έχει μετρήσει τους μετανάστες επιστήμονες και να έχει βρει πως οι Έλληνες είναι περισσότεροι.
Επίσης, το γεγονός πως οι Έλληνες διαπρέπουν σχεδόν αποκλειστικά έξω δείχνει πόσο προβληματική είναι η κοινωνία μας. Είναι δυνατόν μια χώρα να πάει μπροστά όταν διώχνει τους καλύτερούς της;
Αλλά βέβαια αυτές οι αλήθειες είναι ενοχλητικές και κλείνουμε τα αυτιά μας. Όπως κάναμε και στο ματς Γερμανία Ελλάδα. Οι 5 παίκτες που έτρεξαν τη μεγαλύτερη απόσταση μέσα στο γήπεδο ήταν όλοι Γερμανοί. Εμείς ελπίζαμε πως θα κερδίσουμε χωρίς τρέξιμο. Όπως ελπίζουμε πως η οικονομία μας θα φτιάξει χωρίς ξεβόλεμα, μακροχρόνια προσπάθεια και μεγάλες αλλαγές.
Δυστυχώς ακόμη δεν έχουμε καταλάβει τι φταίει για την κατάστασή μας οπότε λύση θα αργήσει να υπάρξει. Ετοιμαστείτε για πολλές απογοητεύσεις τα χρόνια που έρχονται.
Γιώργος Επιτήδειος
Γιώργος Επιτήδειος
- ΥΠΕΞ: «Το status quo του Παναγίου Τάφου πρέπει να τηρείται πλήρως από όλους και με καλή πίστη»
- Δεκαέξι άμαχοι δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στον δυτικό Νίγηρα
- Γιατί ο Αντετοκούνμπο θα μπορούσε να πάει με trade στους Ορλάντο Μάτζικ
- Περιπέτεια για τρία άτομα στον Ψηλορείτη – Eπιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους από τα χιόνια
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 3 Απριλίου
- Απίστευτο: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής ανοίγει πυρ στον νότιο Λίβανο – Έντονες αντιδράσεις προς τη FIFA (vid, pic)
- Η Αν Χάθαγουεϊ, τα 43 έτη και το άγχος της σωματικής δυσμορφίας
- Πασχαλινές προσφορές: Τι αξίζει να αποκτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442