Δύο μετανάστες νεκροί κατά την μεταφορά τους στην Ιταλία σε κρύπτη λεωφορείου
Δύο Έλληνες οδηγοί λεωφορείου συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία για την παράνομη μεταφορά στο όχημα 18 Αφγανών μεταναστών εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν νεκροί. Το λεωφορείο μετακινούνταν από την Ελλάδα στην Ιταλία με φέρι. Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι μετανάστες είχαν κρυφτεί σε διπλό πάτο του λεωφορείου, μέσα σε πάρα πολύ μικρό χώρο και οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία. Τρεις από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.
Δύο Έλληνες οδηγοί λεωφορείου συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία για την παράνομη μεταφορά στο όχημα 18 Αφγανών μεταναστών εκ των οποίων οι δύο βρέθηκαν νεκροί.
Το λεωφορείο μετακινούνταν από την Ελλάδα στην Ιταλία με φέρι.
Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι μετανάστες είχαν κρυφτεί σε διπλό πάτο του λεωφορείου, μέσα σε πάρα πολύ μικρό χώρο και οι θάνατοι προκλήθηκαν από ασφυξία.
Ο εντοπισμός των νεκρών έγινε λίγο πριν την άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα.
Τρεις μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Ανκόνα, ο ένας είναι σε κωματώδη κατάσταση. Όλοι οι επιζώντες πρόκειται να ζητήσουν από την Ιταλία πολιτικό άσυλο.
Τα ονόματα των δυο Ελλήνων οδηγών δεν έγιναν εξαρχής γνωστά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακριθούν για την υπόθεση την Κυριακή.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).