
Φυλάκιση τριών ετών για την εκλογική αντιπρόσωπο που αντικαθιστούσε ψηφοδέλτια
Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας σε 53χρονη από τη Λαμία, η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ και κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η 53χρονη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.
Τριετή φυλάκιση και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων επέβαλε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Λαμίας σε 53χρονη από τη Λαμία, η οποία ήταν εκλογική αντιπρόσωπος της ΝΔ και κατηγορήθηκε για αλλαγές ψηφοδελτίων την ώρα της διαλογής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Η 53χρονη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.
Η ίδια αρνήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τις κατηγορίες ενώ, αντίθετα, οι μάρτυρες που κατέθεσαν περιέγραψαν τις κινήσεις της μέσα στο εκλογικό κέντρο και, κύρια, βασίστηκαν στις συζητήσεις που είχαν εκ των υστέρων και στις οποίες παρουσίασαν την 53χρονη να έχει ομολογήσει για δύο τουλάχιστον περιπτώσεις να βάζει ισάριθμα ψηφοδέλτια της ΝΔ σε κενούς φακέλους.
Κατέθεσαν ακόμη ότι δεν βρέθηκαν διαφορές στα ψηφοδέλτια, παρά το γεγονός ότι έγινε καταμέτρηση και επίσης ότι δεν υποβλήθηκε, έως σήμερα, καμία ένσταση από τα υπόλοιπα κόμματα για το συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα.
Κατατέθηκε, ωστόσο, ότι, σε σωματική έρευνα που έγινε στην 53χρονη, βρέθηκαν δύο ψηφοδέλτια της ΝΔ και δεν βρέθηκε ψηφοδέλτιο άλλου κόμματος ούτε επάνω της ούτε και σε κάποιο άλλο σημείο του εκλογικού τμήματος.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψαν στοιχεία για τη μία εκ των δύο κατηγοριών- αυτήν της υπεξαίρεσης εγγράφων- αφού δεν κατατέθηκε από κανένα μάρτυρα κάτι σχετικό, με συνέπεια και η εισαγγελέας να προτείνει την απαλλαγή της από αυτήν την κατηγορία.
Αντιθέτως, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, δηλαδή ότι τοποθέτησε τουλάχιστον σε δύο φακέλους ψηφοδέλτια της ΝΔ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Λίγο αργότερα, το δικαστήριο επέβαλε την ποινή τριών ετών, για αλλοίωση αποτελέσματος. Παράλληλα, επέβαλε και τετραετή στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων της.
Η 53χρονη άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
- Μπλόκο του ΣτΕ στην επέκταση ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην παραλία Μύτακας της Μήλου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442