«Δεκάδες άνθρωποι παγιδευμένοι» κάτω από ερείπια μετά από βομβαρδισμό στη Δαμασκό
Δεκάδες άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από ερείπια ύστερα από ολονύκτιο βομβαρδισμό της Ντούμα, προαστίου της Δαμασκού, δήλωσαν την Τρίτη Σύροι ακτιβιστές στη Βηρυτό. Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής της ομάδας των παρατηρητών του ΟΗΕ, η αποστολή των οποίων διεκόπη το Σάββατο, θα ενημερώσει αργότερα την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Δεκάδες άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από ερείπια ύστερα από ολονύκτιο βομβαρδισμό της Ντούμα, προαστίου της Δαμασκού, δήλωσαν την Τρίτη Σύροι ακτιβιστές στη Βηρυτό.
Σύμφωνα με την οργάνωση της αντιπολίτευσης Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού, «μεταξύ των νεκρών είναι ολόκληρες οικογένειες που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένες κάτω από τα ερείπια».
«Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει καταφέρει να σώσει οποιονδήποτε που μπορεί να είναι ζωντανός κάτω από τα ερείπια, εξαιτίας του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού» δήλωσε ο ακτιβιστής Χαϊτάμ αλ-Αμπντάλα.
Οι Τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανακοίνωσαν, επίσης, ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν την πόλη Ταφάς της νότιας Συρίας μετά την είσοδο δεκάδων αρμάτων μάχης στην πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.
Η οργάνωση αυτή κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας ότι χρησιμοποιούν στα οχήματά τους παιδιά στην Ταφάς ως ανθρώπινη ασπίδα για να αποτρέψουν πιθανές επιθέσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Εβδομήντα ένας άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, οι περισσότεροι στη Ντούμα και την Χομς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Εν τω μεταξύ, ο στρατηγός Ρόμπερτ Μουντ, επικεφαλής της ομάδας των παρατηρητών του ΟΗΕ, η αποστολή των οποίων διεκόπη το Σάββατο, θα ενημερώσει αργότερα την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ υπάρχουν ανησυχίες ότι η κλιμάκωση της βίας ίσως οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία το ειρηνευτικό σχέδιο του Κόφι Ανάν.
Σε μία άλλη εξέλιξη, η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Standard Club ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την ασφάλεια του ρωσικού πλοίου MV Alaev, έπειτα από πληροφορίες ότι μεταφέρει ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα προς τη Συρία, κατά παραβίαση του ευρωπαϊκού εμπάργκο.
Η Ουάσινγκτον κατήγγειλε, δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, την αποστολή των πολεμικών ελικοπτέρων που χρησιμοποιούνται από το συριακό καθεστώς στην καταστολή της συριακής εξέγερσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442