Σύμφωνα με το Facebook, οι διαφημιστικές ανακοινώσεις είναι δημοσιεύσεις φίλων σας ή Σελίδων του Facebook. Η διαφορά με τις άλλες δημοσιεύσεις των φίλων σας είναι ότι μια επιχείρηση, ένας οργανισμός ή ένα άτομο έχει πληρώσει ώστε να εμφανίζεται σε περίοπτη θέση η ανακοίνωση αυτή, για να τη βλέπουν περισσότεροι. Είναι κανονικές ανακοινώσεις τις οποίες σας κοινοποιούν φίλοι ή Σελίδες που συνδέονται μαζί σας.

Μόνο που οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν μέρος της συμφωνίας ανάμεσα σε εσάς και στο Facebook για την χρήση της υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης δωρεάν. Αν και δεν επιλέξατε επί τούτου να κοινοποιηθεί στους φίλους σας ότι κάτι σας αρέσει, ότι θα πάτε σε μια εκδήλωση και άλλα, αυτό θα γίνεται κάθε φορά που το κάνετε.

Δείτε πως λειτουργούν οι διαφημιστικές ανακοινώσεις, όπως εξηγεί το Facebook, με ένα παράδειγμα: Με βάση τις ρυθμίσεις απορρήτου της Χριστίνας, οι φίλοι της μπορούν να βλέπουν διάφορες ανακοινώσεις για Σελίδες που της αρέσουν στις Ενημερώσεις της αρχικής σελίδας τους. Έτσι, εάν η Χριστίνα κάνει Like στην Σελίδα των Starbucks, ο Κώστας, φίλος της Χριστίνας, θα δει στις Ενημερώσεις της αρχικής του σελίδας ή στις διαφημιστικές δημοσιεύσεις μια ανακοίνωση που λέει ότι η Σελίδα των Starbucks αρέσει στη Χριστίνα.

Το ίδιο συμβαίνει κάθε φορά που η Χριστίνα κάνει Like σε μια δημοσίευση σε κάποια Σελίδα ή τη σχολιάζει, όταν απαντάει αν θα πάει στην εκδήλωση μιας Σελίδας, όταν ψηφίζει σε ερώτηση μιας Σελίδας, όταν κοινοποιεί την παρουσία της σε μια τοποθεσία, όταν χρησιμοποιεί μια εφαρμογή ή παίζει ένα παιχνίδι ή όταν δηλώνει ότι του αρέσει ένας ιστότοπος ή τον κοινοποιεί.

Φυσικά, προϋπόθεση είναι να υπάρχει κάποιος που να έχει πληρώσει για να ενημερωθούν οι φίλοι της Χριστίνας για όλα αυτά, προφανώς ο άμεσα ενδιαφερόμενος, ιδιοκτήτης της εκάστοτε Σελίδας με την οποία αλληλεπιδρά η Χριστίνα.

Δεν μπορείτε να εξαιρεθείτε και να μην προβάλλεστε στις διαφημιστικές ανακοινώσεις.

Μπορείτε όμως να ανοίξετε το αρχείο δραστηριοτήτων και να βεβαιωθείτε ότι η δραστηριότητά σας είναι ορατή μόνο σε όσους θέλετε να την κοινοποιείτε.

Το Facebook δηλώνει ότι οι διαφημιστικές ανακοινώσεις σέβονται τις ρυθμίσεις του απορρήτου σας. Αυτό σημαίνει ότι οι διαφημιστικές ανακοινώσεις που σας αφορούν θα εμφανίζονται μόνο σε εκείνους στους οποίους ήδη κοινοποιείτε τη δραστηριότητά σας στο Facebook.

Βεβαίως, αυτό σημαίνει ότι εάν περιορίσετε το κοινό στο οποίο κοινοποιείτε την δραστηριότητά σας στο Facebook για να αποτρέψετε την προβολή διαφημιστικών ανακοινώσεων που φαίνεται να στέλνετε μετά από δική σας ενέργεια, θα περιορίσετε το κοινό σας γενικά, όχι μόνο για τις διαφημιστικές αυτές ανακοινώσεις.

In.gr Τεχνολογία