Μαζική διαδήλωση των συνδικάτων στη Ρώμη για μέτρα υπέρ της ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία. Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης και να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Δεκάδες χιλιάδες μέλη συνδικάτων διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη, καλώντας να ληφθούν μέτρα που προωθούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και μια δικαιότερη φορολογία.
Οι διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι να λάβει πιο αποφασιστικά μέτρα κατά της οικονομικής κρίσης. Απαίτησαν επίσης να πραγματοποιήσει μια «σοβαρή αλλαγή πορείας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».
Τα κυριότερα συνδικάτα, CGIL, CISL και UIL, που διοργάνωσαν τη διαμαρτυρία, ανέφεραν πως σε αυτήν έλαβαν μέρος 200.000 άνθρωποι.
Αψιμαχίες σημειώθηκαν στη διάρκεια μικρότερων συλλαλητηρίων στην Μπολόνια, την οποία εκείνη την ώρα επισκεπτόταν ο Μόντι.
Η αστυνομία συγκρούστηκε με μια ομάδα η οποία αντιτίθεται σε αυτό που αποκαλεί «κυβέρνηση των τραπεζών», ενώ κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της Deutsche Bank, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.
Την Παρασκευή, το υπουργικό συμβούλιο του Μ. Μόντι ανακοίνωσε ένα πακέτο μέτρων που αποσκοπούν στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέρχεται στο 120% του ΑΕΠ, περίπου, ενώ η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, καθώς το ΑΕΠ έχει συρρικνωθεί τα τρία τελευταία τρίμηνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
- Οι ΗΠΑ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία και παγκόσμια προειδοποίηση ασφαλείας για τους Αμερικανούς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442