Με κινητοποιήσεις απειλούν τώρα οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς ετοιμάζονται να πάρουν οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα εκτελεί τις συνταγές των ασφαλισμένων επί πιστώσει τουλάχιστον έως τις 25 Ιουνίου. Ωστόσο, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απειλούν με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών.
Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς ετοιμάζονται να πάρουν οι γιατροί για τα χρέη του ΕΟΠΥΥ.
Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εκτελεί τις συνταγές των ασφαλισμένων επί πιστώσει τουλάχιστον έως τις 25 Ιουνίου.
Ωστόσο, σύμφωνα με «Τα Νέα», οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ απειλούν με αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα εξαιτίας των συσσωρευμένων χρεών.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχάλης Βλασταράκος, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ότι αν δεν εξοφληθούν οι συμβεβλημένοι με το νέο Ταμείο γιατροί, οι νομικοί σύμβουλοι του Συλλόγου θα προχωρήσουν σε αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα με
αναγκαστική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού.
Επιπλέον, ο κ. Βλασταράκος διευκρινίζει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, το οποίο θα καθορίσει τη στάση του αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.
«Υγειονομική βόμβα, έτοιμη να εκραγεί» χαρακτηρίζει σε αντίστοιχη ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νέο Ταμείο. Οι γιατροί υπενθυμίζουν ότι οι ανεξόφλητες οφειλές αγγίζουν πλέον τα 570 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, οι συμβεβλημένοι γιατροί καλούν όλους τους ιατρικούς συλλόγους σε πανιατρική συστράτευση, επισημαίνοντας ότι «η υγεία δεν μπορεί πλέον να εξυπηρετείται με συμβεβλημένους ιατρούς στα όρια των οικονομικών τους αντοχών στα ιατρεία τους και με απλήρωτους για τις εφημερίες τους ιατρούς σε νοσηλευτικά ιδρύματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γερμανία: Δεκάδες τραυματίες από μετωπική σύγκρουση δύο τραμ στο Ντίσελντορφ
- Πολύχρωμη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το 10ο αυτοοργανωμένο pride
- O Τζον Τραβόλτα είναι σπουδαίος ηθοποιός και ακόμη σπουδαιότερος πατέρας
- Συμφωνία στον ορίζοντα; ΗΠΑ και Ιράν διαπραγματεύονται νέα εκεχειρία
- Μιλουτίνοφ: «Να έχουμε την ίδια ενέργεια, με τη βοήθεια του κόσμου μας»
- Κρήτη: «Ποτάμια» οι δρόμοι στο Ηράκλειο – Ζημιές και καταστροφές στον Τσούτσουρα

