«Το ΚΚΕ υποστηρίζει το ενιαίο και αδιαίρετο τρίπτυχο: Αποδέσμευση της Ελλάδας από τη λυκοφωλιά της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του κρατικού χρέους και λαϊκή εξουσία, και η θέση αυτή σήμερα γίνεται περισσότερο επίκαιρη, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να εξετασθεί από την Κομισιόν η έξωση χωρών από την Ευρωζώνη και από την ΕΕ».

Αυτό υπογράμμισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στην συγκέντρωση του κόμματος στο Πεδίον του Άρεως και προσθέτοντας ότι «το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι λαϊκή αντεπίθεση ή εσωτερική υποτίμηση και χρεοκοπία».

Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι «άλλο πράγμα είναι να αποφασίσει ο λαός εθελοντικά να φύγει και να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και άλλο να τον διώξουν κλοτσηδόν και να τον κρατούν στο χέρι με δάνεια, εξαγορές επιχειρήσεων, με υποθήκευση του πλούτου της χώρας».

Υπογράμμισε, δε, ότι «η πραγματική νίκη και απελευθέρωση του λαού συνίσταται στην οριστική απαλλαγή από τον ζυγό των μονοπωλίων και της ΕΕ με ένα ισχυρό ταξικό κίνημα παντού» καλώντας ταυτόχρονα σε ακύρωση των σχεδίων «των εκμεταλλευτών και των κομμάτων τους, που θέλουν να αποδυναμώσουν, ακόμα και να απαλλαγούν από το ΚΚΕ».

«Το ζήτημα της διαγραφής του χρέους δεν έχει καμία σχέση με το αίτημα για ρύθμιση του χρέους που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον διαχωρισμό του σε επαχθές και μη επαχθές» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι «ακόμα και αν διαγράψουν το 100% του χρέους, η καπιταλιστική ανάπτυξη που θα ακολουθήσει θα φέρει νέα χρέη».

Η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «λαϊκή αντεπίθεση σημαίνει κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα εκφράζεται στην οργάνωση στους τόπους δουλειάς, με άμεση δράση για τα πιεστικά προβλήματα, με αίτημα την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και με πάλη για φιλολαϊκή διέξοδο που ταυτίζεται με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, δηλαδή με το λαό στην εξουσία».

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο «η απογοήτευση του λαού από τα μεγάλα λόγια να οδηγήσει σε συντηρητική αναδίπλωση» η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «το βήμα εμπρός κρίνεται και από την εκλογική δύναμη του ΚΚΕ.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν», ενώ αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν πρέπει να του έχετε εμπιστοσύνη όσο και αν η άνοδός του γέννησε νέες ελπίδες».

«Το σύνθημα «απόψε πεθαίνει η δεξιά» του 1981 έχει αντικατασταθεί από το ΣΥΡΙΖΑίικο σύνθημα «πέθανε ο δικομματισμός, ήλθε η ώρα της αριστεράς», είπε η κ. Παπαρήγα επισημαίνοντας ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει την πιθανή έλευσή του στην κυβέρνηση ως ειρηνική επανάσταση, κάνοντας πως δεν βλέπει την κρίση και τις αβέβαιες.

Επίσης επέκρινε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για «εξαιρετικά αλαζονικό ύφος με το οποίο έφθασε να παραλληλίσει το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ που απελευθέρωσαν την Ελλάδα, με τον ενδεχόμενο σχηματισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αλλάζει τις θέσεις του σαν τα πουκάμισα και δεν πρόκειται να απαλλάξει την Ελλάδα από τα δεινά της κρίσης και της καπιταλιστικής ανάπτυξης με λιτότητα και ανεργία».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πολιτική ρευστότητα θα δυναμώσει και κάλεσε τον λαό να ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στις εξελίξεις».

«Όλα τα κόμματα, από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι δεσμευμένα απέναντι στην ΕΕ και θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» είπε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε την ακύρωση του Μνημονίου και μιλά πλέον για νομική καταγγελία, αποδέχεται το χρέος και δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «πάση θυσία» η χώρα πρέπει να μείνει στην ΕΕ και το ευρώ».

Αναφερόμενη στην επιχειρούμενη αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ «να έχει επιλεγεί λόγω της στρατηγικής του ως εναλλακτική λύση στην κυβερνητική διαχείριση, όπως προηγούμενα το ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ δεν μπορεί να πάρει την ευθύνη να στηρίξει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, να εξαπατηθεί ο εργαζόμενος λαός για μια ακόμη φορά».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ είναι μόνο ψηφοθηρική αφού υπάρχουν ουσιαστικές προγραμματικές διαφορές που αφορούν και το παρόν και πρόσθεσε ότι «την ίδια ώρα που καλεί δήθεν για συνεργασία, στελέχη του διαδίδουν δεξιά και αριστερά ψέματα και φήμες για το ΚΚΕ, για τη γραμμή του, την πολιτική του.»

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι ο « ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί ένα ΚΚΕ αποδυναμωμένο και μάλιστα με συμμετοχή στην κυβέρνηση για να μη βγάζει άχνα» επισημαίνοντας ότι «το ίδιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ όταν άρχισε να αναδεικνύεται σε κόμμα εξουσίας του κεφαλαίου» ενώ υπενθύμισε την περίοδο ‘90-‘91 «όταν έγινε προσπάθεια από τις ίδιες δυνάμεις, τα ίδια πρόσωπα να αυτοδιαλυθεί το ΚΚΕ και να διαχυθεί στο τότε Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου».

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να παίζει σε δύο ταμπλό: Να στηρίζει το έργο μιας κυβέρνησης που δεν δίνει την παραμικρή εγγύηση, και την ίδια ώρα να την πολεμάει μέσα στο λαό» είπε η κ. Παπαρήγα.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι «θα είμαστε αντιπολίτευση όσο χρόνο χρειάζεται, μέχρι να γίνει ο λαός πραγματικός πρωταγωνιστής και να κατακτήσει την δική του εξουσία, ενώ στην εργατική λαϊκή διακυβέρνηση θα είμαστε η καρδιά, γιατί αυτή η διακυβέρνηση θα ανατρέψει τον υπέρτατο νόμο που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στη βουλή, το νόμο του κέρδους» ανέφερε η κ. Παπαρήγα προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει μέσα και έξω από την Βουλή για όλα τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα, ενώ στην Βουλή έχοντας μια ισχυρή και την πιο συμπαγή ΚΟ θα επιχειρήσει να διαμορφώσει θετικές φιλολαϊκές πλειοψηφίες όπου είναι δυνατόν.

Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε επίσης το λαό να βάλει στο κοινωνικό και πολιτικό περιθώριο το φασιστικό μόρφωμα της ‘Χρυσής Αυγής’, ενώ χαρακτήρισε  «παράξενο δύο ημέρες πριν τις εκλογές» το δημοσίευμα των Financial Times Deutschland.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ