Σε «κοινό έδαφος» για προώθηση της ανάπτυξης συμφωνούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες προ της G20
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, αλλά και η ευρωπαϊκή ηγεσία -o πρόεδρος της ΕΕ και της Κομισιόν- έχουν δεσμευτεί «να εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μετά την τηλεδιάσκεψή τους το απόγευμα της Παρασκευής εν όψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μεξικό.
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, αλλά και η ευρωπαϊκή ηγεσία -o πρόεδρος της ΕΕ και της Κομισιόν- έχουν δεσμευτεί «να εξασφαλίσουν την οικονομική σταθερότητα και να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις μετά την τηλεδιάσκεψή τους το απόγευμα της Παρασκευής εν όψει της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Μεξικό.
«Συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα λήψης των κατάλληλων οικονομικών μέτρων, ώστε να εξασφαλίζεται η οικονομική σταθερότητα και να στηρίζεται η οικονομική ανάπτυξη» ανέφερε στη σχετική του ανακοίνωση το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο.
Αυτά τα ζητήματα «θα βρεθούν στο επίκεντρο της διαβούλευσης, που η G20 (ανεπτυγμένες, αναπτυσσόμενες οικονομίες) θα κάνει στην αρχή της νέας εβδομάδας στο Μεξικό» και θα έπεται των ελληνικών βουλευτικών εκλογών, ενώ θα προηγείται τοy Ευρωπαϊκού συμβουλίου στο τέλος του μηνός, προσθέτει το Λονδίνο.
Κύκλοι του γραφείου της γαλλικής προεδρίας ανέφεραν πως οι ηγέτες βρήκαν κοινό έδαφος στα ζητήματα της ανάπτυξης και τα άλλα θέματα της ατζέντας της G20.
Όσον αφορά τα σχόλια Μέρκελ για την απόδοση της γαλλικής οικονομίας, οι κύκλοι του Μεγάρου των Ηλυσίων ανέφεραν πως δεν έχουν επηρεαστεί δυσμενώς. «Τα σχόλια από την καγκελάριο Μέρκελ δεν αλλάζουν κατά κανένα τρόπο την εν εξελίξει διμερή δυναμική» αναφέρθηκε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ
- Ο πόλεμος του Τραμπ ανέβασε στο 3,8% τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ – Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2023
- Ηλιούπολη: «Μαμά και μπαμπά, δεν θέλω πια να ζω» – Σοκάρει το σημείωμα που άφησε πίσω της η μία 17χρονη
- Δημοσκόπηση: Αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη ο Τσίπρας – Τι περικόπτουν οι πολίτες λόγω του νέου κύματος ακρίβειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442