Τις στενές σχέσεις με την Ρεμπέκα Μπρουκς επιβεβαίωσε ο Κάμερον
Ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης από τη Ρεμπέκα Μπρουκς, τότε υψηλόβαθμό στέλεχος της NewsCorp πήρε ο Ντέιβιντ Κάμερον το 2009, ανέφερε η επιτροπή Λίβεσον που ερευνά τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική στη Βρετανία, φέρνοντας σε μάλλον δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του, δεν αρνήθηκε ότι διατηρούσε προσωπική επαφή με την Μπρουκς ενώ υπερασπίστηκε την πρόσληψη του Άντι Κούλσον, ο οποίος είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ένα σαφές μήνυμα υποστήριξης από τη Ρεμπέκα Μπρος, τότε υψηλόβαθμό στέλεχος της NewsCorp πήρε ο Ντέιβιντ Κάμερον το 2009, ανέφερε η επιτροπή Λίβεσον που ερευνά τις σχέσεις των μέσων ενημέρωσης με την πολιτική στη Βρετανία, φέρνοντας σε μάλλον δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό.
Το 2009, την παραμονή μίας σημαντικής κομματικής ομιλίας, και ενώ ο Κάμερον ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση, η προσωπική του φίλη Μπρουκς με την οποία διατηρούσα από χρόνια επαφή, έστειλε στον Κάμερον ένα ενθαρρυντικό μήνυμα:
«Σε υποστηρίζω τόσο πολύ για αύριο όχι μόνο σαν προσωπικό φίλο αλλά γιατί επαγγελματικά είμαστε εντελώς μαζί σε αυτό. Είναι η ομιλία της ζωής σου; Yes he Cam!», έλεγε.
Ο Κάμερον είπε απλώς ότι η Μπρουκς εννοούσε ότι είχαν ένα κοινό ενδιαφέρον γιατί η Sun υποστήριζε θερμά τους Συντηρητικούς ενόψει των εκλογών του 2010, τις οποίες και κέρδισαν.
Αλλά, όπως, σημειώνει το Reuters το «Είμαστε όλοι μαζί» («We’re all in this together») ήταν σλόγκαν των Συντηρητικών και το «Yes he Cam» ήταν ο πρωτοσέλιδος τίτλος της Sun την επομένη της ομιλίας.
Σε ό,τι αφορά τα άλλα ερωτήματα που του τέθηκαν, ο πρωθυπουργός απέρριψε σαν θεωρία συνωμοσίας ότι οι Συντηρητικοί διακριτικά τάχτηκαν υπέρ των συμφερόντων του Μέρντοκ. «Δεν υπήρχε ανοιχτή συμφωνία ή μυστική συμφωνία, δεν ‘κλείσαμε το μάτι’», είπε και σημείωσε ότι «γλιστράμε σε ένα είδος κυνηγιού μαγισσών».
Παράλληλα, υπερασπίστηκε πλήρως την απόφασή του να προσλάβει σαν σύμβουλο τον Άντι Κούλσον, ο οποίος ήταν και αυτός στέλεχος των εταιρειών του Μέρντοκ. «Ήθελα ένα σκληρό άνθρωπο για μια σκληρή δουλειά», εξήγησε. Είπε ότι τον είχε ρωτήσει για τυχόν εμπλοκή του στο σκάνδαλο των υποκλοπών, την οποία ο Κούλσον αρνήθηκε.
Ο Κάμερον τόνισε πάντως ότι φέρει ακέραια την ευθύνη για αυτή την επιλογή.
Μετά τις αποκαλύψεις του περασμένου καλοκαιριού για τις συστηματικές υποκλοπές διασήμων και μη από τις εφημερίδες της News Corp (όπως τη News of the World που έκλεισε εσπευσμένα υπό το βάρος του σκανδάλου) ο Κάμερον ζήτησε τη σύσταση της επιτροπής Λίβεσον για να εξετάσει τα περιστατικά.
Αλλά οι αποκαλύψεις που εκθέτουν το πολιτικό σύστημα και ειδικά την κυβέρνηση ήρθαν βροχή και η κυβέρνηση βρέθηκε σε δύσκολη θέση, μη μπορώντας φυσικά να υπαναχωρήσει από την επιλογή να συστήσει την επιτροπή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442