
Μήνυση κατά του πρώην διοικητή της Bankia από Ισπανούς αγανακτισμένους
Το κίνημα των Ισπανών αγανακτισμένων (15-Μ) ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μήνυση για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη σε βάρος της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Bankia και κατά του πρώην διοικητή της Ροδρίγο Ράτο. Το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας με 23,5 δισ. ευρώ ισχυρίζονται πως επιτάχυνε την προσφυγή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού.
Το κίνημα των Ισπανών αγανακτισμένων (15-Μ) ανακοίνωσε πως κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο μήνυση για παραποίηση λογιστικών στοιχείων και εμπορική απάτη σε βάρος της διοίκησης του ομίλου της τράπεζας Bankia και κατά του πρώην διοικητή της Ροδρίγο Ράτο.
Το σχέδιο διάσωσης της τράπεζας με 23,5 δισ. ευρώ ισχυρίζονται πως επιτάχυνε την προσφυγή της χώρας στο ευρωπαϊκό σχέδιο δανεισμού.
«Θέλουμε να αποδείξουμε πως τελείωσε η ατιμωρησία, οι υπεύθυνοι πρέπει να πάνε φυλακή», τόνισε ο εκπρόσωπος του κινήματος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σε ανοικτό χώρο στο κέντρο της Μαδρίτης.
Η μήνυση των αγανακτισμένων, που κατατέθηκε εξ ονόματος 13 μετόχων της τράπεζας, στρέφεται κατά του Ράτο και των σημερινών μελών του διοικητικού συμβουλίου, για «παραποίηση λογιστικών στοιχείων» και «παραπληροφόρηση» των αρχών της τραπεζικής αγοράς, εξήγησε ο δικηγόρος τους Χουάν Μορένο Γιάγουε.
Η μήνυση αξιώνει παράλληλα τη δικαστική παρέμβαση για να αντικατασταθεί η παρούσα διοίκηση από έναν διαχειριστή, ο οποίος θα λογοδοτεί στα δικαστήρια, είπε ο Γιάγουε, προσθέτοντας πως «υπάρχουν επαρκή λογιστικά στοιχεία», που αποδεικνύουν την βασιμότητα της μήνυσης.
Με βάση τα σχετικά άρθρα του ποινικού κώδικα, οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές «από ένα έως έξι χρόνια», πρόσθεσε.
Παράλληλα, άλλοι μικρομέτοχοι της Bankia συνέστησαν την εταιρεία APACBANK, που θα έχει κύριο έργο της την υποβοήθηση των πληγέντων «από την κακόβουλη διαχείριση της Bankia να ανακτήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα χρήματά τους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κατεψυγμένο βακτήριο που χρονολογείται πριν από τα αντιβιοτικά είχε πολυανθεκτικότητα – Πώς γίνεται;
- Ινδονησία: Γιγαντιαία καταβόθρα επεκτείνεται και καταπίνει αγροτικές εκτάσεις – Βίντεο
- Ισπανία: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά κοντά στη Βαρκελώνη
- O Κούτσιας σκόραρε στην Ελβετία και αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)
- Κολωνάκι: Χειροπέδες σε τραγουδίστρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ζημιές σε 5 ΙΧ
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό 16χρονου έξω από σχολείο
- «Θεραπεία που χορεύει» αποκατέστησε τραυματισμό σε νωτιαίο μυελό εργαστηρίου
- Ποιες ομάδες της Euroleague θέλουν τον Ντάριο Σάριτς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/diego-ph-ERDe79VhS1o-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442