
Ράλι στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές
Ράλι σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 530 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες. Στον αντίποδα, τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών για την ισπανική κρίση και την πιθανή μετάδοση της στην Ιταλία.
Ξέφρενη κούρσα ανόδου σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 15:50 ο γενικός δείκτης σκαρφάλωνε υψηλότερα κατά 7,20% στις 535,55 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 58 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 9,41% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 6,82%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 19,40%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 101 ήταν σε θετικό έδαφος, 23 σε αρνητικό, ενώ 19 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,87%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,69% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,90%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,08% και στην Ιταλία απώλειες 0,42%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.568,89 μονάδες με απώλειες 0,22%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
- Το Μεξικό θα υποβάλει μηνυτήριες αναφορές στις ΗΠΑ για θανάτους πολιτών του που σκοτώθηκαν από την ICE
- Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τη Γαλλία: Ο Μπόνο απέκρουσε πέναλτι του Εμπαπέ (vid)
- Χάαλαντ: «Αν δείτε τι συμβαίνει στη Νορβηγία, θα καταλάβετε ότι δεν είναι η συνηθισμένη εικόνα της χώρας»
- Η πληρωμένη απάντηση του Αλ. Τσίπρα στον Άδωνι και τα… λουλούδια
- «Ο παππούς μου, ο Τσαρλς Μάνσον» – Διαγενεακό τραύμα και η οδύσσεια ενός καταραμένου DNA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442