
Ράλι στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές
Ράλι σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από τις 530 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες. Στον αντίποδα, τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, εν μέσω ανησυχιών για την ισπανική κρίση και την πιθανή μετάδοση της στην Ιταλία.
Ξέφρενη κούρσα ανόδου σημειώνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 15:50 ο γενικός δείκτης σκαρφάλωνε υψηλότερα κατά 7,20% στις 535,55 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 58 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 9,41% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης σημείωνε κέρδη 6,82%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 19,40%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 101 ήταν σε θετικό έδαφος, 23 σε αρνητικό, ενώ 19 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνουν απώλειες, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,87%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,69% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,90%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,08% και στην Ιταλία απώλειες 0,42%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.568,89 μονάδες με απώλειες 0,22%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το θέμα της πώλησης των F-35 στην Τουρκία έβαλε ο Δένδιας σε συνάντηση του με αντιπροσωπεία του Κογκρέσου
- Το «αντίο» της ΕΛΑΣ στην Πάολα Ρεβενιώτη – «Αφιέρωσε τη ζωή της στον αγώνα για αξιοπρέπεια, ορατότητα και ελευθερία»
- Ηράκλειο: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ίνι
- Θεσσαλονίκη: Κοντά στην οικία της οικογένειας Νέστορα το σπίτι που χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο οι φερόμενοι ως δράστες
- Ο προπονητής της Ισπανίας πριν το ματς με το Βέλγιο… αποθέωσε τον Μέσι!
- Νέα είσοδος για την πόλη της Πρέβεζας
- Ο τυφώνας «Bavi» σαρώνει την Ανατολική Ασία – Συναγερμός σε Ιαπωνία, Ταϊβάν και Κίνα
- Η τελευταία γυναίκα που απαγχονίστηκε στη Βρετανία δικαιώνεται 71 χρόνια μετά – Η ιστορία της Ρουθ Έλις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

















![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442