Μήνυση κατ’αγνώστων για το θάνατο του γιου του κατέθεσε ο πατέρας του Μεράχ
Ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος δολοφόνησε τον Μάρτιο τρεις Γάλλους στρατιωτικούς και τέσσερις Γαλλοεβραίους στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατέθεσε διά των δικηγόρων του μήνυση κατ' αγνώστων, στρεφόμενος κατά των ανώτερων αξιωματούχων της Αστυνομίας. Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να εντοπιστεί «ποιος ή ποιοι επακριβώς αστυνομικοί έδωσαν την εντολή στους υφισταμένούς τους να σκοτώσουν τον Μέραχ».
Ο πατέρας του Μοχάμεντ Μέραχ, ο οποίος δολοφόνησε τον Μάρτιο τρεις Γάλλους στρατιωτικούς και τέσσερις Γαλλοεβραίους στη νοτιοδυτική Γαλλία, κατέθεσε διά των δικηγόρων του μήνυση κατ’ αγνώστων, στρεφόμενος κατά των ανώτερων αξιωματούχων της Αστυνομίας.
Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να εντοπιστεί «ποιος ή ποιοι επακριβώς ανώτατοι αστυνομικοί έδωσαν την εντολή στους υφισταμένούς τους να σκοτώσουν τον Μέραχ».
Η δικηγόρος του, Ιζαμπέλ Κουτάν-Πέιρ, η οποία θα συνδράμει την Αλγερινή συνήγορο Ζαχία Μοχταρί, διερωτήθηκε: «Η παρουσία 300-400 πάνοπλων αστυνομικών στην περιοχή του διαμερίσματος του ισλαμιστή δεν θέτει από μόνη της πολλά ερωτήματα;».
Η ίδια ανέφερε επίσης ότι η μήνυση αυτή θα υποστηριχθεί εν ευθέτω χρόνω με βίντεο, που έχει ήδη στη διάθεσή της η υπεράσπιση.
Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μέραχ στις 22 Μαρτίου, ύστερα από μια πολιορκία 32 ωρών μέσα στο διαμέρισμα του, δέχτηκε από τους αστυνομικούς σφοδρά πυρά, τα οποία σε έναν βαθμό ανταπέδιδε έως ότου έπεσε από το παράθυρο στο έδαφος και εντοπίστηκε νεκρός
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Φάμελλος: Ντροπή και προσβολή η απουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή – Πρόταση από ΣΥΡΙΖΑ για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής
- Η ΕΕ σχεδιάζει να ξηλώσει τον επικοινωνιακό εξοπλισμό από προμηθευτές υψηλού ρίσκου – Η Κίνα αντιδρά
- Κακοκαιρία: Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
- Νοκ-άουτ και με τη Μακάμπι ο Κέντρικ Ναν – Εκτός και ο Μήτογλου για τον Παναθηναϊκό
- Όταν ο Παναγιώτης Δουδωνής συνάντησε την Μαριάννα Παπαμακαρίου και του αφιέρωσε το «Ρήγμα» του Σωκράτη Μάλαμα
- «Όχι» Κακλαμάνη σε Φάμελλο για Εθνικό Συμβούλιο Αγροτικής Πολιτικής – «Διαδικαστικά τερτίπια» καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

