Η μείωση των γερμανικών εξαγωγών οδηγεί χαμηλότερα το ευρώ
Απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνει το ευρώ την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μείωση των γερμανικών εξαγωγών και τη «βουτιά» της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης εξαπλώνονται σε όλη την Ευρωζώνη, χωρίς να εξαιρείται -πλέον- και η Γερμανία.
Απώλειες, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, σημειώνει το ευρώ την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη μείωση των γερμανικών εξαγωγών και τη «βουτιά» της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι επιπτώσεις της κρίσης εξαπλώνονται σε όλη την Ευρωζώνη, χωρίς να εξαιρείται -πλέον- και η Γερμανία.
Συγκεκριμένα, το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως 0,70% στα 1,2476 δολάρια, ενώ έναντι του ιαπωνικού νομίσματος σημείωσε πτώση 1% στα 99,02 γεν. Πάντως, σε εβδομαδιαία βάση σημειώνει κέρδη έναντι και των δύο νομισμάτων.
Στη Γερμανία, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,7% τον Απρίλιο, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 1%.
Οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,8% (έναντι προβλέψεων ότι θα παραμείνουν αμετάβλητες), με αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα να διευρυνθεί στα 16,1 δισ. ευρώ, από 14 τον Μάρτιο.
Στην Ιταλία, η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε «βουτιά» 1,9% τον Απρίλιο, σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση η πτώση ήταν 9,2%.
Σημειώνεται ότι το τελευταίο εξάμηνο το ευρώ έχει σημειώσει απώλειες 3,8% έναντι των 10 κυριοτέρων νομισμάτων. Το δολάριο καταγράφει κέρδη 3,6% και το γεν 1,1%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
- Δικαστήρια σε τρία μέτωπα στριμώχνουν την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442