Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To Microsoft SmartGlass συνδέει «τα πάντα» γύρω από το Xbox 360

To Microsoft SmartGlass συνδέει «τα πάντα» γύρω από το Xbox 360

Η Microsoft δεν κάνει τα αποκαλυπτήρια του διαδόχου της παιχνιδομηχανής της στην έκθεση Ε3 του 2012, βρίσκει όμως νέους τρόπους αξιοποίησης του Xbox 360. Με την τεχνολογία που ονομάζει SmartGlass συνδέει γύρω από την παιχνιδομηχανή της smartphone, tablet και PC και φέρνει στην οθόνη τους περιεχόμενο που συμπληρώνει οτιδήποτε προβάλλεται στην τηλεόραση ή τα χρησιμοποιεί ως το σύγχρονο τηλεχειριστήριο.

Η Microsoft δεν κάνει τα αποκαλυπτήρια του διαδόχου της παιχνιδομηχανής της στην έκθεση Ε3 του 2012, βρίσκει όμως νέους τρόπους αξιοποίησης του Xbox 360.

Με ένα app που ονομάζει SmartGlass, καθιστά το Xbox 360 βασικό κόμβο ασύρματης μετάδοσης περιεχομένου στην μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης και αναθέτει σε tablet και smartphone (κάθε λογής) το ρόλο της σχετικής συμπληρωματικής ενημέρωσης, και μάλιστα δυναμικής καθώς η προβολή ή το παιχνίδι στην τηλεόραση εξελίσσεται. Κάθε φορά που βλέπει κανείς μια ταινία ή παίζει ένα παιχνίδι στο Xbox 360, σχετικό περιεχόμενο εμφανίζεται αυτόματα στην συσκευή που φέρει το SmartGlass app.

  • Το SmartGlass είναι μια εφαρμογή που, όταν διατεθεί αργότερα εντός του 2012, θα εκτελείται σε συσκευές με Windows 8, Windows Phone, iOS και Android και συνδέει smartphone, PC και tablet με το Xbox 360.

Επίσης, με το SmartGlass το smartphone μετατρέπεται σε χειριστήριο. Ως τέτοιο, μπορεί να ελέγχει από τον καναπέ την πλοήγηση στο Διαδίκτυο με τον νέο Ιnternet Explorer στο Xbox 360, έναν Internet Explorer που σχεδιάστηκε για την μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης. O χρήστης εκτελεί ενέργειες στον browser από το smartphone: πληκτρολογεί κείμενο, κάνει scroll στην ιστοσελίδα, μετακινεί τον κέρσορα, κάνει zoom in ή zoom out.

  • O Internet Explorer για το Xbox θα διατεθεί το φθινόπωρο του 2012 σε όλες τις χώρες όπου το Xbox και η υπηρεσία Xbox Live είναι διαθέσιμα (απαιτείται συνδρομή Xbox Live Gold).

Με το SmartGlass και το Xbox 360, η Microsoft μοιάζει να μετατρέπει την τηλεόραση σε διαδικτυακή, αφού φέρνει τον Παγκόσμιο Ιστό στο σαλόνι -ο χρήστης μπορεί να επισκέπτεται δικτυακούς τόπους, να παρακολουθεί στο σαλόνι HD video από το PC. Με το Kinect, o χρήστης μπορεί να πλοηγείται στο Διαδίκτυο μιλώντας στον νέο IE for Xbox.

Επίσης με το Xbox SmartGlass, μπορεί να ξεκινήσει η αναπαραγωγή μιας ταινίας ή μιας σειράς σε μια συσκευή με Windows (PC, tablet) και να ολοκληρωθεί στην μεγάλη TV, περνώντας από το Xbox 360.

Επίσης, με το ίδιο app, ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει ταινίες (με τεχνολογία ροής) από ένα iPad ή iPhone (αν και η Microsoft δεν ξεκαθαρίζει πέραν κάθε αμφιβολίας εάν το video streaming θα υποστηρίζεται σε iOS), καθώς και tablet ή smartphone με Android, Windows Phone ή Windows 8 στο Xbox 360.

  • Σε συσκευές με iOS τον ρόλο του Xbox 360 και του SmartGlass διαδραματίζουν σήμερα η Apple TV και η τεχνολογία AirPlay (τι είναι το Airplay;).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Τι ισχύει για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 5 με τους Πέισερς

Οι Μπακς παίζουν όλη τη σεζόν στο Game 5 με τους Πέισερς στο Μιλγουόκι (1/5, 04:30) και ενδεχομένως να αγωνιστούν ξανά χωρίς τους Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, που εξακολουθούν να είναι αμφίβολοι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024