Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Είμαστε στο πικ της φόρμας» λένε οι Πολωνοί εν όψει Euro

«Είμαστε στο πικ της φόρμας» λένε οι Πολωνοί εν όψει Euro

Η ευρεία νίκη της Πολωνίας επί της Ανδόρας με 4-0, στο χθεσινό τελευταίο τεστ των αντιπάλων της Ελλάδας στην πρεμιέρα του EURO 2012, ήταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παικτών της, η απόδειξη πως η ομάδα του Φράντισεκ Σμούντα είναι πανέτοιμη για το τουρνουά που θα συνδιοργανώσει με την Ουκρανία. Μετά τον αγώνα, οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάρτσιν Βασιλέφσκι και Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι (σκόραραν και οι τρεις) μίλησαν στην ιστοσελίδα της UEFA για το που μπορεί να φτάσει η εθνική ομάδα της Πολωνίας στη διοργάνωση.

Η ευρεία νίκη της Πολωνίας επί της Ανδόρας με 4-0, στο χθεσινό τελευταίο τεστ των αντιπάλων της Ελλάδας στην πρεμιέρα του EURO 2012, ήταν, σύμφωνα με τις δηλώσεις των παικτών της, η απόδειξη πως η ομάδα του Φράντισεκ Σμούντα είναι πανέτοιμη για το τουρνουά που θα συνδιοργανώσει με την Ουκρανία.

Μετά τον αγώνα, οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μάρτσιν Βασιλέφσκι και Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι (σκόραραν και οι τρεις) μίλησαν στην ιστοσελίδα της UEFA για το που μπορεί να φτάσει η εθνική ομάδα της Πολωνίας στη διοργάνωση.

«Είμαστε πολύ φρέσκοι και γνωρίζουμε που πατάμε. Εκτιμώ ότι η προετοιμασία μας ήταν πολύ καλή επίσης. Την τελευταία εβδομάδα, πριν το πρώτο ματς με την Ελλάδα, ελπίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι και από πλευράς τακτικής. Προπονηθήκαμε σκληρά και νομίζω ότι είμαστε στο πικ της φόρμας» τόνισε μεταξύ άλλων ο στράικερ των Πολωνών, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, και κατέληξε: «Γνωρίζουμε ότι θα υπάρχει όλο και μεγαλύτερη πίεση σε μας, αλλά επίσης ξέρουμε και τις δυνατότητές μας. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι στο στόχο μας και να ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Ο αμυντικός της εθνικής Πολωνίας, Μάρτσιν Βασιλέφσκι, επισήμανε: «Η άμυνα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο και, αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, τότε ο καθένας μας είναι ικανός να παίξει ακόμη καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα μας που πήρε μία άνετη και ‘καθαρή’ νίκη, έστω κι αν ήταν φιλικό ματς. Τα επερχόμενα παιχνίδια απέναντι σε παραδοσιακά δυνατές ομάδες θα είναι η επιβεβαίωση για την κατάσταση που βρισκόμαστε». Όπως και ο συμπαίκτης του, θεωρεί ότι «υπάρχει τεράστια πίεση σε μας, μεγάλη προσδοκία από τους οπαδούς μας. Είναι ερωτηματικό τι μπορούμε να πετύχουμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά, αλλά γνωρίζουμε τους στόχους μας και θα πάμε για το καλύτερο δυνατό. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Το πρώτο ματς απέναντι στην Ελλάδα θα είναι το πιο σημαντικό για μας, ματς που απαιτεί να το πάρουμε».

Η αναμέτρηση με την ελληνική ομάδα είναι για τον μέσο της Πολωνίας, Γιάκουμπ Μπλαζικόφσκι… όλα τα λεφτά: «Το φιλικό με την Ανδόρα δεν προσφέρεται για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας είναι αυτό με τους Έλληνες κι αυτό θα δείξει πού μπορούμε να φτάσουμε. Ελπίζω πολύ στις δυνατότητες της ομάδας μας και θεωρώ ότι το τουρνουά θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την καριέρα του καθενός από μας. Ο κάθε ένας από μας θα αποκομίσει σημαντικές εμπειρίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024