Με τα σημερινά δεδομένα δεν είναι δυνατή η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, λέει η Κομισιόν
Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ΕSM) με τα σημερινά δεδομένα, είπε η Κομισιόν την Πέμπτη. Τα σχόλια φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με το έγγραφο της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, στο οποίο αναφέρεται πως «θα μπορούσε να προβλεφθεί» η απευθείας και όχι μέσω των κρατών ενίοσχυση από τον ESM.
Δεν υπάρχει πιθανότητα να ανακεφαλαιοποιηθούν απευθείας οι ευρωπαϊκές τράπεζες μέσω του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ΕSM) με τα σημερινά δεδομένα, είπε η Κομισιόν την Πέμπτη.
«Με τα υφιστάμενα εργαλεία του ESM, εάν τεθεί σε ισχύ ως έχει, δεν καλύπτουμε την πιθανότητα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών με απευθείας ενέσεις ρευστότητας από το ESM», είπε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ.
Τα σχόλια φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με το έγγραφο της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, στο οποίο αναφέρεται πως «θα μπορούσε να προβλεφθεί» η απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM.
Πάντως, τόσο ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ όσο και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη, υποστήριξαν την ιδέα της απευθείας ανακεφαλαιοποίησης.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, μιλώντας σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της Ευρωζώνης και τη βελτίωση της εποπτείας χρειάζεται ένας αξιόπιστος μηχανισμός ώστε να αντιμετωπισθούν οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κράτη-μέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Συναλλαγή Σεβαστίδη και Φλωρίδη μπροστά στα μάτια μας – Θέλει να τρομοκρατήσει συγγενείς και συνηγόρους στη δίκη των Τεμπών
- Εθνική Ελλάδας: Η 11άδα για το φιλικό με την Ουγγαρία
- LIVE: Ελλάδα – Γερμανία
- Κακοκαιρία Erminio: Σφοδρή χαλαζόπτωση στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, ισχυροί άνεμοι και βροχές
- Βουλή: «Τεχνητή ένταση» καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ η κυβέρνηση – «Ο πρωθυπουργός δεν ξεφύγει από τα ερωτήματα», απαντά ο Μάντζος
- Πλούτος ή επιβίωση; Η σοκαριστική αιτία που η Gen Z στην Κίνα λατρεύει την Κρις Τζένερ ως θεότητα

