Τουλάχιστον 92 σορούς, ανάμεσα στις οποίες οι 32 ήταν παιδιών, μέτρησαν οι παρατηρητές της αποστολής του ΟΗΕ στην πόλη Χούλα της δυτικής Συρίας μετά την επέμβαση του στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας υποστράτηγος Ρόμπερτ Μοντ. Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για «σφαγή χωρίς διακρίσεις που δεν μπορεί να συγχωρεθεί».

Τουλάχιστον 92 σορούς, ανάμεσα στις οποίες οι 32 ήταν παιδιών, μέτρησαν οι παρατηρητές της αποστολής του ΟΗΕ στην πόλη Χούλα της δυτικής Συρίας μετά την επέμβαση του στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας υποστράτηγος Ρόμπερτ Μοντ.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος έκανε λόγο για «σφαγή χωρίς διακρίσεις που δεν μπορεί να συγχωρεθεί». Οι παρατηρητές επιβεβαίωσαν επίσης πως έγινε χρήση πυροβόλων από άρματα μάχης.

«Οι παρατηρητές που έφτασαν σήμερα το πρωί στη Χούλα καταμέτρησαν περισσότερα από 32 παιδιά και 60 ενήλικες νεκρούς» δήλωσε ο Μοντ, καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη τραγωδία».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την επιβεβαίωση από επίσημα χείλη, οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης είχαν τον δώσει τον ίδιο αριθμό θυμάτων.

Πρόκειται για μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις από την έναρξη της «εκεχειρίας» -που έχει μείνει στα χαρτιά, όπως έχει πολλάκις αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.

«Όποιοι κι αν είναι εκείνοι που ξεκίνησαν, εκείνοι που απάντησαν και εκείνοι που διέπραξαν αυτή την καταδικαστέα πράξη βίας οφείλουν να λογοδοτήσουν» ανέφερε ο Μουντ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τη Δαμασκό.

«Αυτοί που χρησιμοποιούν τη βία για δικούς τους σκοπούς θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αστάθεια και να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», προειδοποίησε ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr