Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Για σφαγή «αδιακρίτως» στη συριακή Χούλα μιλά ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ

Για σφαγή «αδιακρίτως» στη συριακή Χούλα μιλά ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ

Τουλάχιστον 92 σορούς, ανάμεσα στις οποίες οι 32 ήταν παιδιών, μέτρησαν οι παρατηρητές της αποστολής του ΟΗΕ στην πόλη Χούλα της δυτικής Συρίας μετά την επέμβαση του στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας υποστράτηγος Ρόμπερτ Μοντ. Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για «σφαγή χωρίς διακρίσεις που δεν μπορεί να συγχωρεθεί».

Τουλάχιστον 92 σορούς, ανάμεσα στις οποίες οι 32 ήταν παιδιών, μέτρησαν οι παρατηρητές της αποστολής του ΟΗΕ στην πόλη Χούλα της δυτικής Συρίας μετά την επέμβαση του στρατού, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας υποστράτηγος Ρόμπερτ Μοντ.

Ο Νορβηγός αξιωματούχος έκανε λόγο για «σφαγή χωρίς διακρίσεις που δεν μπορεί να συγχωρεθεί». Οι παρατηρητές επιβεβαίωσαν επίσης πως έγινε χρήση πυροβόλων από άρματα μάχης.

«Οι παρατηρητές που έφτασαν σήμερα το πρωί στη Χούλα καταμέτρησαν περισσότερα από 32 παιδιά και 60 ενήλικες νεκρούς» δήλωσε ο Μοντ, καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη βάρβαρη τραγωδία».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από την επιβεβαίωση από επίσημα χείλη, οι οργανώσεις της αντιπολίτευσης είχαν τον δώσει τον ίδιο αριθμό θυμάτων.

Πρόκειται για μία από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις από την έναρξη της «εκεχειρίας» -που έχει μείνει στα χαρτιά, όπως έχει πολλάκις αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.

«Όποιοι κι αν είναι εκείνοι που ξεκίνησαν, εκείνοι που απάντησαν και εκείνοι που διέπραξαν αυτή την καταδικαστέα πράξη βίας οφείλουν να λογοδοτήσουν» ανέφερε ο Μουντ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τη Δαμασκό.

«Αυτοί που χρησιμοποιούν τη βία για δικούς τους σκοπούς θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη αστάθεια και να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο», προειδοποίησε ο επικεφαλής των παρατηρητών του ΟΗΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024