
Νοιάζονται μόνο για τους υπουργικούς θώκους, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία Βενιζέλου
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κόρινθο, το Σάββατο. «Βλέποντας τον κ. Βενιζέλο ως ικέτη να λέει πως 'κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει' όλοι αντιλαμβάνονται πως την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους» επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας παράλληλα λόγο για «προστάτες και οι εκφραστές των δανειστών» και «μακελάρηδες των μισθών και των συντάξεων».
Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Κόρινθο, το Σάββατο. «Βλέποντας τον κ. Βενιζέλο ως ικέτη να λέει πως ‘κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει’ όλοι αντιλαμβάνονται πως την σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρεθεί πάση θυσία ξανά στους υπουργικούς θώκους» επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας:
«Οι προστάτες και οι εκφραστές των δανειστών μας, οι μακελάρηδες των μισθών και των συντάξεων, το πολιτικό προσωπικό που επέδειξε μεγαλύτερο ζήλο και από την τρόικα στην διάλυση του κοινωνικού κράτους χωρίς ίχνος συστολής, διεκδικεί την ψήφο του ελληνικού λαού, θα εισπράξει όμως στις 17 Ιουνίου ότι αντιστοιχεί στην δυστυχία και τον πόνο που σκόρπισε στην ελληνική κοινωνία».
Μιλώντας νωρίς το Σάββατο στο Επιμελητήριο Κορίνθου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει», αλλά και πως «το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει το συμπλήρωμα, η τσόντα για να σχηματιστεί κυβέρνηση».
Παράλληλα επανέλαβε ότι σε μία κυβέρνηση συνεργασίας δεν θα μπουν σε υπουργικές θέσεις στελέχη του κόμματός του.
«Αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδή εντύπωση ενός διπόλου, κάνουν μεγάλο λάθος γιατί αποδείχτηκε ότι ο κόσμος θέλει συνεργασίες» είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ όσον αφορά στις επαναληπτικές εκλογές είπε ότι «η χώρα πλήρωσε πολύ ακριβά το όνειρο και την ψευδαίσθηση του κ. Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση που οδήγησε σε εκλογές και κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τον καύσωνα – Τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442