Αναστάτωση για τους ασφαλισμένους λόγω κινητοποιήσεων και ελλείψεων σε φάρμακα
Οι ελλείψεις σε ακριβά φάρμακα και η απόφαση των φαρμακοποιών να παγώσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους. Ελλείψεις εντοπίζονται σε 160 σκευάσματα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται κοινές αντιβιώσεις, ινσουλίνες και φάρμακα για την πίεση. Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, εκπρόσωποι του κλάδου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο.
Οι ελλείψεις σε ακριβά φάρμακα και η απόφαση των φαρμακοποιών να παγώσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους.
Όσον αφορά στο θέμα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, εκπρόσωποι του κλάδου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Πάντως, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, συνεχίζοντας την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, παρά το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για σταδιακή αποπληρωμή έως τα μέσα Ιουνίου από τον ΕΟΠΥΥ.
Όσον αφορά στις ελλείψεις, σύμφωνα με καταγγελίες των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής από την αγορά λείπουν περίπου 160 σκευάσματα, μεταξύ των οποίων είναι κοινές αντιβιώσεις, ινσουλίνες και φάρμακα για την πίεση.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, ενδεικτικό των τραγικών ελλείψεων είναι ότι το Γραφείο Υποστήριξης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη, έχει δεχτεί τα τελευταία δύο 24ωρα τουλάχιστον 30 εκκλήσεις ασθενών για βοήθεια, αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν την αναγκαία για την πορεία της υγείας τους αγωγή.
Η εμπλοκή έχει προκληθεί εξαιτίας των σφιχτών νοσοκομειακών προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η παραγγελία ακριβών σκευασμάτων. Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία και προκειμένου τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν στα όρια του υφιστάμενου προϋπολογισμού ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει να προμηθευτεί ικανή ποσότητα περιορισμένου αριθμού φαρμάκων, τα οποία θα διοχετεύσει στα νοσοκομεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ 100-93: Ζορίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι», αλλά νίκησαν και… βλέπουν Μπαρτσελόνα
- Ουκρανία: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται η συμφωνία, λέει ο Κέλογκ – Άλυτα τα ζητήματα για Ντονμπάς, Ζαπορίζια
- Χαβάη: Εντυπωσιακοί πίδακες λάβας «καταπίνουν» κάμερα που κατέγραφε την έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα
- Η Μαρία Σάκκαρη παρακολούθησε τον αγώνα βόλεϊ ΖΑΟΝ – Αρης και ζήτησε στήριξη του γυναικείου αθλητισμού
- Τουρισμός: Oι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τα Χριστούγεννα
- Νετανιάχου: Δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο – Η προειδοποίηση των μεσολαβητών

