
«Βουτιά» για τον δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία
«Βουτιά» σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Μάιο, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, μολονότι έχει αποφύγει την ύφεση, αποδεικνύεται ευάλωτη στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης.
«Βουτιά» σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Μάιο, καθώς η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αποδεικνύεται ευάλωτη στην κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Ο δείκτης Ifo, που βασίζεται σε έρευνα σε 7.000 εταιρίες, υποχώρησε στις 106,9 μονάδες τον Μάιο από 109,9 μονάδες τον Απρίλιο, έναντι προβλέψεων οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters, ότι θα διαμορφωθεί στις 109,4 μονάδες.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και επτά μήνες που ο δείκτης Ifo υποχωρεί.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο οικονομολόγος του ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo δήλωσε ότι η αβεβαιότητα για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης πλήττει τις μεγάλες επιχειρήσεις περισσότερο, ενώ οι εκλογές σε Ελλάδα και Γαλλία έχουν προκαλέσει νευρικότητα στις επιχειρήσεις.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ξεκάθαρη. Και ο νέος Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχει διαφορετικές απόψεις από τον προκάτοχό του», είπε.
Ωστόσο, το αδύναμο ευρώ προσφέρει μια ελπίδα για τις εξαγωγές, συμπλήρωσε. «Υπάρχει μια αχτίδα φωτός για τις εξαγωγές. Το αδύναμο ευρώ αποτελεί καθοριστικό παράγοντα εδώ» επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ρόδρι υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μέση – Η ανακοίνωση της Μάντσεστερ Σίτι
- Τσουκαλάς: Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που δεν θέλει την πραγματική αναθεώρηση του άρθρου 86
- Η συνταγματική αναθεώρηση ράγισε (κι άλλο) την πολιτική βιτρίνα Μητσοτάκη
- Από Στινγκ έως Μπιλ Γκέιτς: Γιατί οι εκατομμυριούχοι δεν αφήνουν κληρονομιά στα παιδιά τους
- Η Gen Z θέλει να ζήσει το αμερικανικό όνειρο – Αλλά αντί για δουλειά ή ασφαλείς επενδύσεις, επιλέγει τζόγο
- «Κίνηση ομαλότητας» βάφτισε ο Άδωνις την τοποθέτηση ΔΣ στον ΠΙΣ


