Παράταση των πανελλαδικών λόγω εκλογών εξετάζει το υπουργείο Παιδείας
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο παράτασης των πανελλαδικών εξετάσεων λόγω εκλογών το υπουργείο Παιδείας, με την νέα υπουργό Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου να συγκαλεί σύσκεψη με κύριο θέμα τη μετακίνηση των ημερομηνιών για κάποια μαθήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μετακίνηση θα είναι περίπου 3 ή 4 ημέρες.
Σύσκεψη με κεντρικό θέμα τις πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα συγκάλεσε η νέα υπουργός Παιδείας, Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου.
Το κύριο θέμα συζήτησης με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν το θέμα της μετακίνησης των ημερομηνιών διεξαγωγής τμήματος των εξετάσεων, καθώς στις 17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι εκλογές. Ακούστηκε, μάλιστα, ότι η μετακίνηση θα ειναι περίπου 3 ή 4 ημέρες.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι κυρίως το θέμα του χρόνου, γιατί αν τελικά οι εξετάσεις μετακινηθούν και φτάσουμε στον Ιούλιο, το υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει σεβαστό ποσό για υπερωρίες εκπαιδευτικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται να παραταθεί η διαδικασία, κάτι που συνεπάγεται προηγουμένως συνεννόηση με τους καθηγητές. Ήδη, η υπουργός ζήτησε να μιλήσει με την ΟΛΜΕ, ενώ κάλεσε την οικονομική υπηρεσία του υπουργείου να μελετήσει επακριβώς το κόστος της όλης διαδικασίας. Πάντως, το υπουργείο Παιδείας αναμένει επισήμως την ανακοίνωση της ημερομηνίας εκλογών.
Η κ.Κιάου μίλησε στους υπαλλήλους του υπουργείου, από τους οποίους ζήτησε να έχουν στενή συνεργασία, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι πανελλήνιες, ενώ επισήμανε ότι αμείβονται με πολύ χαμηλούς μισθούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442