Διαψεύδει το Βερολίνο πως η Μέρκελ πρότεινε δημοψήφισμα, επιμένει η Προεδρία
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -παράλληλα με τις εκλογές- για την παραμονή ή όχι στο ευρώ. Εντούτοις, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα. Η κυβερνητική ανακοίνωση ανέφερε ότι η κ. Μέρκελ μετέφερε στον κ. Παπούλια «σκέψεις» για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης διέψευσε την είδηση πως η Άνγκελα Μέρκελ στην τηλεφωνική της επικοινωνία με τον Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια πρότεινε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -παράλληλα με τις εκλογές- για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.
«Οι αναφορές αυτές είναι ανακριβείς» δήλωσε η εκπρόσωπος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Εντούτοις, κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας επέμεναν ότι η κυβερνητική ανακοίνωση που εξεδόθη απεικονίζει την πραγματικότητα.
Το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε ως εξής:
Η κ. Μέρκελ «επίσης μετέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις για τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές, με το ερώτημα κατά πόσον επιθυμούν οι Έλληνες πολίτες την παραμονή στην ευρωζώνη».
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα του Βήματος, αν η κ. Μέρκελ εξέφρασε «σκέψεις» -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- στον κ. Παπούλια για το θέμα, ή αν έγινε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση γι’ αυτό.
Η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η καγκελάριος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησε λίγα λεπτά και σε αυτήν χρησιμοποιήθηκαν και διερμηνείς.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία είχαν μεταδώσει ήδη την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου από την Αθήνα, κάνουν πλέον λόγο για «σύγχυση» για τη «φερόμενη», όπως αναφέρουν, πρόταση της κ. Μέρκελ.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής