Η συναίνεση πρωταγωνίστρια στην παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Αμυνας
Το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε κατά τη διάρκεια της συνύπαρξής τους στο Πεντάγωνο τόνισαν ο υπουργός Δ.Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Γ.Ραγκούσης και ο υφυπουργός Κ.Σπηλιόπουλος στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στον υπηρεσιακό υπουργό Φράγκο Φραγκούλη.
Το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε κατά τη διάρκεια της εξάμηνης συνύπαρξης τους στο Πεντάγωνο τόνισαν ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Κ.Σπηλιόπουλος στη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής στον υπηρεσιακό υπουργό Φράγκο Φραγκούλη.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι παρά τη ζοφερή οικονομική συγκυρία καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλα το αξιόμαχο και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, να διαφυλαξουμε, παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν, πολλα από τα κεκτημένα στις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην επιτρέψουμε καμία έκπτωση στα θέματα εθνικής κυριαρχίας.
Αναφερόμενος στην εθνική συνεννόηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία, ο απελθών αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιαννης Ραγκούσης παρατήρησε ότι υπήρξαν και δύσκολες στιγμές, όπου δοκιμάστηκαν κομματικά αντανακλαστικά άλλων εποχών, αλλά επικράτησε το πνεύμα της συνεργασίας.
«Αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήνουμε στις επόμενες πολιτικές ηγεσίες. Άλλωστε, ο ελληνικός λαός επιθυμεί συνεργατικά σχήματα» τόνισε.
Ο απελθών υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, αναφερόμενος στο επίπεδο της συνεργασίας της απελθούσης πολιτικής ηγεσίας, παρατήρησε ότι λύσαμε πολλά χρονίζοντα προβλήματα που βρήκαμε άλυτα.
Ο νέος υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο του.
«Η εντολή που μας δόθηκε είναι να οδηγήσουμε με ασφάλεια και ομαλά τη χώρα προς τις εκλογές ώστε στη συνέχεια να παραδώσουμε τα καθήκοντά μας σε μια πολιτική κυβέρνηση».
Κατέστησε σαφές ότι, συνεχίζοντας το έργο των προκατόχων του, δεν θα υπάρξει καμία διολίσθηση στα θέματα εθνικής κυριαρχίας, παρά τον προβληματισμό που προκαλεί η οικονομική συγκυρία.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων