Υψηλές απώλειες στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς, ενώ παράλληλα παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές.
Υψηλές απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς, ενώ παράλληλα παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές.
Στις 15:50 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 2,79% στις 539,95 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 28,7 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 2,64%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 2,44% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 1,65%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε οριακή πτώση 0,03%.
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνταν, 81 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 27 σε θετικό, ενώ 13 παρέμειναν αμετάβλητες.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 1,32%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 1,07% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 1,02%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,58% και στην Ιταλία 1,99%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν κυρίως πτωτικές τάσεις, ενώ στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.876,59 μονάδες με κέρδη 0,86%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για την Εργατική Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Alpha Bank: Με νέα στασιμότητα απειλεί την Γερμανία ο πόλεμος στο Ιράν
- Απλά tips για να αποφύγεις τις βραδινές λιγούρες (μετά τα 50)
- Καιρός: Ραγδαία αλλαγή με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας
- Σκιάθος: Το σεισμικό παρελθόν προβληματίζει τους σεισμολόγους
- Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιοι και πώς μπορούν να αμφισβητήσουν το τεκμαρτό εισόδημα
- Ψηφιακή κάρτα εργασίας για 2.000.000 εργαζομένους
- Ο Τζέφρι Έπσταϊν και το «τζαμί» του στο ιδιωτικό νησί της «κολάσεως» στην Καραϊβική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442