Στα 131,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου του ΟΠΑΠ
Σε 131,9 εκατ. ευρώ, ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένο επίπεδο της ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι 166,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καταγράφοντας μείωση 20,9%. Η μείωση είναι χαμηλότερη εκείνης που περίμεναν αναλυτές του Reuters. Οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ διαμορφώθηκαν σε 1,065 δισ. ευρώ, υποχωρώντας 5% σε ετήσια βάση.
Σε 131,9 εκατ. ευρώ, ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του έτους τα καθαρά κέρδη σε ενοποιημένο επίπεδο της ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι 166,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2011, καταγράφοντας μείωση 20,9%. Η μείωση είναι χαμηλότερη εκείνης που περίμεναν αναλυτές του Reuters.
Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 1, 065 δισ. ευρώ έναντι 1, 121 δισ. ευρώ ευρώ, της αντίστοιχης περιόδου του 2011, παρουσιάζοντας µείωση 5% ως αποτέλεσµα του δυσµενούς οικονοµικού περιβάλλοντος. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 184,4 εκατ. ευρώ έναντι 214,2 εκ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2011 (µείωση 13,9%).
Σχολιάζοντας τα αποτελέσµατα του πρώτου τριµήνου 2012, ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Ιωάννης Σπανουδάκης, αναφέρει ότι «τα αποτελέσµατα του Οµίλου παρέµειναν ισχυρά παρά την πίεση του µακροοικονοµικού περιβάλλοντος (ΑΕΠ πρώτου τριµήνου µειωµένο κατά 6.2%), βασιζόµενα στη σταθερή ζήτηση για τα βασικά παιχνίδια καθώς και στο πρόγραµµα περιορισµού κόστους».
«Παραµένουµε, παρά το ασταθές περιβάλλον, προσηλωµένοι στη στρατηγική µας ανάπτυξη εστιάζοντας στους ακόλουθους στόχους: Εισαγωγή του live-betting (Euro 2012), εγκατάσταση και λειτουργία των VLTs (βιντεολοττο), είσοδο στη διαδικτυακή αγορά και συµµετοχή στο διαγωνισµό για την αποκλειστική άδεια των Ελληνικών Λαχείων», ανέφερε ο κ.Σπανουδάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
- Ενορχηστρωμένο μπαράζ μηνυμάτων στηρίζει τον Όρμπαν στο Telegram – Οι υποψίες στη Ρωσία
- «Στη λίστα του Ολυμπιακού για αντί-Πίτερς ο Αϊζέια Μάικ» (vid)
- Ζαμπόλι: «Εγώ γνώρισα τους Μελάνια και Ντόναλντ Τραμπ» – Νέες σκιές από την υπόθεση Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442