Η 17η Ιουνίου πιθανότερη ημερομηνία για τις εκλογές, λόγω Πανελλαδικών
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές. Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.
Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, δεδομένου ότι εντός Ιουνίου θα στηθούν οι κάλπες για τις επαναληπτικές εκλογές.
Η πιθανότητα να επιλεγεί για τις εκλογές η 10η Ιουνίου θεωρείται ότι θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, αφού το Σάββατο 9 Ιουνίου και τη Δευτέρα 11 Ιουνίου εξετάζονται μαθήματα των υποψηφίων ΕΠΑΛ με περισσότερους από 25.000 διαγωνιζόμενους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, στην περίπτωση που αναβληθούν αυτές οι εξετάσεις ενδέχεται να δημιουργηθεί πρόβλημα καθυστέρησης και στις ημερομηνίες κατάθεσης των μηχανογραφικών αλλά ακόμα και στην ανακοίνωση των βάσεων.
Λιγότερα προβλήματα εκτιμάται πως θα επιφέρουν εκλογές στις 17 Ιουνίου, επειδή επηρεάζει ορισμένα από τα Ειδικά Μαθήματα και τις επαναληπτικές εξετάσεις, στις οποίες συμμετέχουν λίγοι υποψήφιοι και δεν προκαλείται πρόβλημα στις λοιπές διαδικασίες.
Εάν η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών είναι τελικά η 17η Ιουνίου, θα πρέπει να μετατεθούν οι εξετάσεις στα Αγγλικά (16/6) και στην Αρμονία (18/6) ενώ θα αναβληθούν και οι επαναληπτικές για τους υποψηφίους οι οποίοι θα απουσιάσουν δικαιολογημένα από τις Πανελλαδικές που έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 15/6 και τη Δευτέρα 18/6.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων