
Στο 6,2% ανήλθε η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2012
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη. Στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,5%.
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 6,2% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από την ΕΛΣΤΑΤ.
Στο τελευταίο τρίμηνο του 2011, το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 7,5%.
Στο τρίτο τρίμηνο του 2011, η πτώση ήταν 5%, στο δεύτερο 7,3% και στο πρώτο 8%. Κατά μέσο όρο η ύφεση το 2011 ήταν 6,95%.
Σε σταθερές τιμές 2005, το ΑΕΠ διαμορφώθηκε σε απόλυτα μεγέθη σε 40,761 δισ. ευρώ. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 ήταν 43,448 δισ. ευρώ.
Το πρώτο τρίμηνο του 2005 ήταν 44,717 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η οικονομία έχει επιστρέψει τουλάχιστον επτά χρόνια πίσω.
Η ΕΛΣΤΑΤ τονίζει ότι όπως έχει επισημανθεί στις προηγούμενες ανακοινώσεις, λόγω της διακοπής της χρονολογικής σειράς των τριμηνιαίων στοιχείων της Γενικής Κυβέρνησης και τη διαθεσιμότητα στοιχείων για μια πολύ μικρή χρονική περίοδο (1ο τρίμηνο 2009 – 1ο τρίμηνο 2012) όπου πρέπει να εφαρμοστεί η εποχική διόρθωση, σε συνδυασμό με τις σημαντικές μεταβολές που σημειώνονται στους οικονομικούς δείκτες βάσει των οποίων εκτιμάται το τριμηνιαίο ΑΕΠ, η εφαρμογή της εποχικής διόρθωσης δεν παρέχει ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Για το λόγο αυτό τα στοιχεία που δημοσιεύονται είναι μόνο τα μη εποχικά διορθωμένα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χιλή: Ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις απελάσεις μεταναστών – Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση
- Ο Τραμπ ελπίζει ότι η Χεζμπολάχ θα τηρήσει την εκεχειρία που ήδη «παραβιάζει» το Ισραήλ
- Αϊτή: Ο μισός πληθυσμός και πλέον αντιμετωπίζει οξεία διατροφική ανασφάλεια
- Δικαστής επικρίνει τον Τραμπ για τη «θρασύτατη» προσπάθειά του να συνεχίσει την κατασκευή της αίθουσας χορού
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442