
Μία ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ νέα δημοσκόπηση
Ανοδος στα μετεκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο. Βάσει της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα της ΝΔ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με νέα πτώση στα ποσοστά του. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη με όποιο κόστος, ανησυχεί για τις εξελίξεις, καθώς επιθυμεί σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ θεωρεί ότι καλύτερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας η ενωμένη κεντροαριστερά, παρά η ενωμένη κεντροδεξιά.
Ανοδος στα μετεκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Rass για τον Ελεύθερο Τύπο. Βάσει της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κατά μία ποσοστιαία μονάδα της ΝΔ και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με νέα πτώση στα ποσοστά του.
Ειδικότερα, βάσει της έρευνας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 20,5% και ακολουθεί η ΝΔ με 19,4%, το ΠΑΣΟΚ με 11,8% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,2% το ΚΚΕ με 4,8%, η Χρυσή Αυγή με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,8%, ο ΛΑΟΣ με 2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,4%, η Δημιουργία Ξανά με 2,3%. Αλλο κόμμα προτιμά το 3,7%, λευκό/άκυρο το 2,2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 11,3%.
Ακόμη, η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη με όποιο κόστος (το 53% προτιμά η χώρα να προχωρήσει με το οικονομικό πρόγραμμα που υπάρχει, έναντι του 38% που τάσσεται υπέρ της απόρριψης του οικονομικού προγράμματος ακόμη κι αν αυτό σημαίνει άμεση χρεοκοπία), ανησυχεί για τις εξελίξεις, επιθυμεί σχηματισμό κυβέρνησης (66,1%, έναντι 32,4% που τάσσονται υπέρ των εκλογών), ενώ θεωρεί ότι καλύτερα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας η ενωμένη κεντροαριστερά (43,6%), παρά η ενωμένη κεντροδεξιά (33,8%).
Επιπλέον, υπέρ της πρωτοβουλίας του Αντώνη Σαμαρά για επανένωση της κεντροδεξιάς τάσσεται το 42,4%, ενώ διαφωνεί το 44,7%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούβρο: Επαναλειτουργεί η αίθουσα που έγινε στόχος ληστείας 88 εκατ. ευρώ – Φιλοξενεί έκθεση χωρίς πολύτιμα αντικείμενα
- Η Noga Erez φτιάχνει το μέλλον της μουσικής
- Νέα αναζωπύρωση στη Μέση Ανατολή: Χτυπήθηκαν κέντρα στρατιωτικής διοίκησης στο Ιράν – Στοχοποιήθηκαν τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
- Λεωφορείο τυλίχτηκε στις φλόγες στο Βιετνάμ – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- Ινδία: 24χρονος έπεσε από ύψος 12 μέτρων όταν έσπασε ο μηχανισμός ασφαλείας σε zipline
- Άσκηση: Τα μυστικά για σφιγμένους γοφούς