
Η εκκίνηση δόθηκε – Εδώ στην Αρχαία Ολυμπία!
Από το 2005 που ανατέθηκε στο Λονδίνο η τιμή για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 , προετοιμαζόμαστε με ενθουσιασμό.
Από το 2005 που ανατέθηκε στο Λονδίνο η τιμή για την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2012 , προετοιμαζόμαστε με ενθουσιασμό. Χτες, στην Αρχαία Ολυμπία, είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω μαζί με την αντιπροσωπεία του Λονδίνου 2012 την πρώτη σημαντική και γεμάτη συμβολισμούς δραστηριότητα αυτής της Ολυμπιακής χρονιάς.
Σε μια ηλιόλουστη μέρα, σε μια αξέχαστη τοποθεσία, η δάδα άναψε από την ιερή Ολυμπιακή Φλόγα σε μια τελετή που θυμίζει στον κόσμο τις αρχαίες ρίζες ενός πολύ σύγχρονου, παγκόσμιου κινήματος. Για μένα, ο χρόνος της αφής της φλόγας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Τώρα που τα βλέμματα είναι αναπόφευκτα στραμμένα στην Ελλάδα λόγω των πολιτικών και οικονομικών προκλήσεων, είμαι βέβαιος ότι όλοι ωφελούνται από την ευκαιρία να αναλογιστούν την γενικότερη προέλευση των πολιτιστικών και αιώνιων αξιών μας.
Η Ολυμπιακή παράδοση μάς έχει δώσει πολλά, από την αριστεία στον αθλητισμό, στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα, η οποία συνεχίζει να συνοδεύει τους Αγώνες, μέχρι την Ολυμπιακή Εκεχειρία . Έτσι, είμαστε ευγνώμονες όχι μόνο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την άψογη οργάνωση της φετινής τελετής, αλλά και για τη μεγάλη Ολυμπιακή παράδοση, για την οποία το Λονδίνο και η Βρετανία είναι τώρα οι θεματοφύλακες.
Το 1992, ως νέος διπλωμάτης τότε της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, ήμουν παρών στην τελετή Αφής της Φλόγας για τους Αγώνες της Βαρκελώνης. Τότε δεν θα μπορούσε να φανταστώ ότι θα επέστρεφα για να δω την Φλόγα να παραδίδεται στο Λονδίνο.
Δρ. Ντέιβιντ Λάντσμαν
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly
- Πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Ντάπιας «Λουνέτα» στο Μεσολόγγι
- Φάμελλος: Μόνο μια μεγάλη πολιτική δημοκρατική αλλαγή θα εξασφαλίσει μια προοδευτική Συνταγματική Αναθεώρηση
- Ευρώπη: Το 56% των πολιτών δηλώνει ότι δεν έχει πρόσβαση στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς – Στην Ελλάδα;
- To μέλλον της Google είναι agentic – Όλες οι ανακοινώσεις στο συνέδριο της εταιρείας
- Ζαχαρίας Κεσσές: Κάποια θύματα του Predator ντίλαραν με τις υποκλοπές το πολιτικό τους μέλλον, όλοι όσοι είναι στη λίστα, δεν τους ακούμπησε κανείς
- Κρήτη: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Ναρκωτικά, όπλα και «διάλογοι-φωτιά» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αμαλιάδα: Συνελήφθησαν τρεις ανήλικες για τον ξυλοδαρμό έξω από γυμνάσιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442