Δήμαρχο εκλέγουν την Πέμπτη οι κάτοικοι του ολυμπιακού Λονδίνου
Σχεδόν τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι κάτοικοι της πόλης προσέρχονται την Πέμπτη στις κάλπες για την εκλογή νέου δημάρχου· ταυτόχρονα διεξάγονται και τοπικές εκλογές σε όλη τη χώρα, μία ενδιαφέρουσα δοκιμασία για την συγκυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελεύθερων που μετρά ήδη δύο χρόνια.
Σχεδόν τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, οι κάτοικοι της πόλης προσέρχονται την Πέμπτη στις κάλπες για την εκλογή νέου δημάρχου· ταυτόχρονα διεξάγονται και τοπικές εκλογές σε όλη τη χώρα, μία ενδιαφέρουσα δοκιμασία για την συγκυβέρνηση Συντηρητικών-Φιλελεύθερων που μετρά ήδη δύο χρόνια.
Ο νυν δήμαρχος της πρωτεύουσας, Μπόρις Τζόνσον, είναι ο πιθανότερος νικητής με τις δημοσκοπήσεις να του δίνουν διαφορά 12 μονάδων από τον Κεν Λίβινγκστον που κατεβαίνει με τους Εργατικούς.
Αν ο Τζόνσον καταφέρει να κερδίσει μία νέα θητεία (αρκετά πιθανό όπως φαίνεται), η νίκη θα ενισχύσει τη θέση του δημάρχου στην πολιτική σκηνή της χώρας αλλά και στο εσωτερικό του κόμματος καθώς θα προβάλλει σαν ο επόμενος αρχηγός των Συντηρητικών.
Ο Τζόνσον δεν παρέλειψε άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του να θέσει και ζητήματα όπως η μείωση των φόρων και την παραμονή της χώρας στην ΕΕ (ζητά να αποχωρήσει η Βρετανία).
Σε ό,τι αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση, οι Τόρις αναμένεται να χάσουν περί τους 180 δήμους, τιμωρώντας με τον τρόπο αυτό την κυβέρνηση για τις περικοπές που έχει εξαγγείλει και εφαρμόσει ως ένα βαθμό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Γιόκιτς: «Αν ήμασταν στη Σερβία θα μας είχαν διώξει όλους»
- Μανιφέστο Τσίπρα: Τρεις δυνάμεις, μία συμπαράταξη και η ελπίδα για μια κυβερνώσα Αριστερά της Νέα Εποχής
- Ο Τραμπ απειλεί να αποσύρει στρατεύματα από τις «απαίσιες» Ιταλία και Ισπανία – Η απάντηση Μαδρίτης και Ρώμης
- Θεσσαλονίκη: Αποκαταστάθηκε το τραύμα στο δάχτυλο του 5χρονου αγοριού
- «Σαν μεγάλο αιλουροειδές» – Η ερωτική ζωή του Άιρτον Σένα πριν το τραγικό ατύχημα
- Η στρατηγική «μην ενοχλείτε» από τον Λανουά
- Ο πόλεμος στο Ιράν επιτάχυνε την πράσινη μετάβαση, λέει ο ΟΗΕ
- Ένα δισεκατομμύριο συσκευές συνδεδεμένες: Η σιωπηλή επανάσταση του IoT
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442