Εκπνέει τη Δευτέρα η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης
Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα διατίθεται με το νέο αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι καταναλωτές έσπευσαν από τις αρχές Απριλίου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντική αύξηση του φόρου.
Εκπνέει σήμερα, Δευτέρα, η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, το οποίο από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα διατίθεται με το νέο αυξημένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οι καταναλωτές έσπευσαν από τις αρχές Απριλίου να γεμίσουν τις δεξαμενές τους και να «κερδίσουν» τους πρώτους μήνες της νέας σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει με σημαντική αύξηση του φόρου.
Σημειώνεται πως από τις 15 Οκτωβρίου 2012 θα ισχύσει εξίσωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης, κάτι που θα αυξήσει το κόστος θέρμανσης κατά 30% -40%. Με βάση τις τρέχουσες τιμές, η τιμή του πετρελαίου τον επόμενο Οκτώβριο θα διαμορφωθεί στα 1,40 ευρώ το λίτρο από 1,046 ευρώ που είναι σήμερα η μέση τιμή του πανελλαδικά.
Εξετάζεται πάντως η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση για τα ασθενέστερα εισοδηματικά στρώματα.
Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια που προβλέπουν τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων και τον διαχωρισμό της χώρας σε τρεις ζώνες ώστε ανάλογα με τη μέση θερμοκρασία που επικρατεί σε κάθε ζώνη να προσδιοριστεί το ύψος του επιδόματος θέρμανσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΛΔ Κονγκό: 3.200 κρούσματα του Εμπολα, συμπεριλαμβανομένων 1.405 θανατηφόρων
- Γερμανία: Ο υπουργός Μεταφορών ζητά την απόλυσή του κάνοντας λόγο για «αναξιοπρεπή κατάσταση»
- Ουκρανία: «Χτυπήθηκαν λιμάνια και πλοία» από τις ρωσικές δυνάμεις ενώ βυθίστηκε το Golden Leo
- Βιετνάμ: 17 ναυτικοί αγνοούνται έπειτα από ναυάγιο φορτηγού στη Νότια Σινική Θάλασσα
- Πετρέλαιο: Πτώση των τιμών κατά 5% και πλέον εξαιτίας ελπίδων για συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Αυτός είναι ο άνθρωπος που έπεισε τον Τραμπ να μην τα βομβαρδίσει άλλο
- Σούπερ Ελ Νίνιο: Δυσοίωνες προβλέψεις για την Αφρική – Οικονομική ζημιά ύψους 10-20 δισ. δολαρίων
- Πώς οι επιχειρηματίες έμαθαν να ζουν με τον πληθωρισμό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442